ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/4/20

Τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής ζητεί ο Χρ. ΜπουκώροςΠέμπτη, 30 Απριλίου 2020
EKABNews                 

Τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής ζητεί ο Χρ. Μπουκώρος
e-thessalia.gr


Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, μετά από σχετική επιστολή που έλαβε από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου.
Όπως επισημαίνει στην αναφορά του ο Χρήστος Μπουκώρος, «το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής διαθέτει μόλις ένα ασθενοφόρο και με την έλλειψη οδηγών είναι αδύνατον να καλυφθούν οι ανάγκες διακομιδής ασθενών επί εικοσιτετραώρου βάσεως. Επίσης, λόγω της έλλειψης πληρώματος ασθενοφόρου, το υπάρχον ιατρικό προσωπικό αναγκάζεται να συμμετέχει στις διακομιδές των ασθενών, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου χαρακτηρίζεται από έντονο ανάγλυφο της περιοχής – ορεινός όγκος, μεγάλη ακτογραμμή- με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιοχές που απέχουν 80 χλμ. από το αστικό κέντρο και το νοσοκομείο Βόλου και 40 χλμ. από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, ενώ δεν πρέπει να παραληφθεί ότι η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, με αποτέλεσμα ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός και οι ανάγκες του να αυξάνονται.
Ως εκ τούτου, η δημιουργία μόνιμου σταθμού ΕΚΑΒ θα διασφάλιζε την ασφαλή και γρήγορη διακομιδή των ασθενών και θα διευκόλυνε τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής. Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού κρίνεται επιτακτική η ανάγκη τοποθέτησης οικίσκου ISO BOX, για την αντιμετώπιση των ύποπτων κρουσμάτων και την πρόληψη διασποράς του ιού».

Πηγή: e-thessalia.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews