ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/4/20

ΠΚΜ: Παρέδωσε είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής σε νοσοκομεία, Κ.Υ. και ΕΚΑΒΤετάρτη, 1 Απριλίου 2020
EKABNews                 

ΠΚΜ: Παρέδωσε είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ασθενοφόρα
makthes.gr

Παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα, παρελήφθη σήμερα το πρώτο φορτίο και διανεμήθηκε στις δυο Υγειονομικές Περιφέρειες, 3η και 4η και στο ΕΚΑΒ

Το πρώτο φορτίο ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας και το ΕΚΑΒ παρέλαβε σήμερα η Περιφέρεια.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, το πρώτο φορτίο παρελήφθη σήμερα το πρωί και διανεμήθηκε στις δυο Υγειονομικές Περιφέρειες, 3η και 4η και στο ΕΚΑΒ.Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, "η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξασφάλισε και διανέμει είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, αλλά και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, που είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι έρχονται σε άμεση επαφή με τα κρούσματα του κορονοϊού. Έχω δεσμευτεί ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία. Πρώτο καθήκον μας είναι να κρατήσουμε όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που δίνουν τιτάνιο αγώνα για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη απέναντι στην πανδημία"..

"Σήμερα" συνέχισε "παραλάβαμε και διαθέσαμε το πρώτο φορτίο από προστατευτικά μέσα και είδη ατομικής υγιεινής. Τις επόμενες μέρες έχουμε εξασφαλίσει κι άλλα φορτία, προκειμένου να ενισχύσουμε τους εργαζόμενους σε νευραλγικές υπηρεσίες, όπως η ΕΛΑΣ και η Πυροσβεστική. Ως Περιφερειάρχης, κύριο μέλημά μου είναι η προστασία της υγείας των πολιτών και εργαζομένων της Κεντρικής Μακεδονίας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες».

Σήμερα η Περιφέρεια διέθεσε στην 3η και 4η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ 15.000 χειρουργικές μάσκες, 9.000 κουτιά με γάντια των 100 τεμαχίων το καθένα, 5.000 τεμάχια αντισηπτικών και 7.000 τεμάχια αντισηπτικών κρεμοσάπουνων.

Αυτά θα διατεθούν άμεσα από τις ΥΠΕ για την κάλυψη των αναγκών στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στα πληρώματα των ασθενοφόρων.


Δημοσιεύτηκε 31/03/2020

Πηγή: makthes.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews