ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/4/20

Μέσα προστασίας στο ΕΚΑΒ προσέφερε το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ΒίντεοΤρίτη, 28 Απριλίου 2020
EKABNews       


Παν. Δαρειώτης "Μεγάλη η δωρεά του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στο ΕΚΑΒ"

AKROAMA 998FM VOLOS

           

Μέσα προστασίας στο ΕΚΑΒ προσέφερε το Επιμελητήριο Μαγνησίας
magnesianews.gr

Όπως και άλλο υγειονομικό υλικό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊούΤο υγειονομικό υλικό που αγοράστηκε με χρήματα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, που διέθεσε 4.700 €, παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ Βόλου από τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής, που έκαναν μια σημαντικό προσφορά στους ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο, ειδικά στην εποχή του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον ΕΚΑΒ Μαγνησίας Παναγιώτης Δαρειώτης, το Σωματείο στις αρχές Απριλίου κατέθεσε αίτημα στο Επιμελητήριο για τις ανάγκες που υπάρχουν και σε διάστημα 10 ημερών, ο πρόεδρος Αριστοτέλης Μπασδάνης και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής ανταποκρίθηκαν και διέθεσαν ποσό 4700 € (με τους φόρου Δημοσίου) για την προμήθεια του αναγκαίου υγειονομικού υλικού.

«Με τα χρήματα αυτά αγοράστηκαν 45 θερμικά θερμόμετρα για θερμομέτρηση ασθενών από απόσταση, 45 παλμικά οξύμετρα για την μέτρηση οξυγόνωσης του αίματος και των παλμών, καθώς και 130 χειρουργικές στολές αδιάβροχες, που μας προφυλάσσουν κατά την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων μας», δήλωσε ο κ. Δαρειώτης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, είναι η πρώτη φορά που θεσμικός φορέας, όπως είναι το Επιμελητήριο, ανταποκρίθηκε στο αίτημα, αναγνωρίζοντας το κοινωνικό έργο του ΕΚΑΒ, ενώ ο ίδιος ευελπιστεί στην ευαισθητοποίηση και άλλων φορέων, καθώς ι ανάγκες είναι καθημερινές. Ο Παν. Δαρειώτης και τον Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, ευχαρίστησαν τον κ. Μπασδάνη για τη σημαντική προσφορά στο έργο τους.


Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας, δήλωσε ότι 11 ιδιωτικές εταιρίες και βιομηχανίες έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα είδη ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους, ενώ τόνισε την ανάγκη συνεισφοράς και άλλων συμπολιτών, γιατί μπορεί ο ιός να κάνει «διακοπές» το καλοκαίρι, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πως θα είναι Σεπτέμβριος και Οκτώβριος, όπως εκτιμούν οι ειδικοί και τα υλικά που έρχονται από την υπηρεσία είναι με το «σταγονόμετρο» και πιθανόν θα υπήρχαν ελλείψεις.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστ. Μπασδάνης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ είναι οι πρώτοι που έρχονται σε επαφή με συμπολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και θεωρεί ότι πρέπει να στηρίξουμε όλοι μας τη συγκεκριμένη υγειονομική δομή.
«Ξέρουμε πόσο επικίνδυνο και δύσκολο έργο κάνουν και οφείλαμε να το κάνουμε αυτό, όπως έγινε και πριν λίγο καιρό με τη δωρεά στο Νοσοκομείο, διότι για μας προέχει η υγεία των πολιτών πάνω απ’ όλα και στη συνέχεια θα δούμε τα οικονομικά ζητήματα που θα προκύψουν», δήλωσε ο κ. Μπασδάνης.
Ο ίδιος είπε ότι πλέον δίνεται και στα Επιμελητήρια η δυνατότητα, να μπορούν να επιχορηγήσουν δομές του Δημοσίου, με ποσοστό 2,5% του προϋπολογισμού τους, ενώ διαβεβαίωσε ότι στο μέλλον και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, θα στηρίζει τις δομές που έχουν ανάγκη, συγκεκριμένες στιγμές.
Πηγή: magnesianews.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

3 σχόλια :

  1. Στο Εκαβ,και όχι μόνο στα μέλος του σωματείου χαχαχχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφε άκουσε προσεχτικά την συνέντευξη που έδωσα στο ράδιο ακρόαμα αναφέρω ξεκάθαρα ότι η δωρεά του επιμελητηρίου είναι προς τα μέλη του σωματείου. Ακόμα και οι υπόλοιπες δωρεές είναι μετά από αιτήματα του Δ.Σ. Ο δημοσιογράφος από το magnesia news .gr δεν το έχει ανεβάσει ως έγραφε το δελτίο τύπου του Δ.Σ. Έχει κόψει αρκετά από τα γραφόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews