ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/4/20

Θετικά στον κορωνοϊό δύο στελέχη της ΠΑ που ήταν στο Λέτσε-Συνοδεύονταν από ιπτάμενο προσωπικό του ΕΚΑΒΣάββατο, 4 Απριλίου 2020
EKABNews                 

Θετικά στον κορονοϊό δύο στελέχη της ΠΑ που ήταν στο Λέτσε για εκπαίδευση! Πως ήρθαν Ελλάδα
militaire.grΔύο στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν για εκπαίδευση στο Λέτσε της Ιταλίας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό!

Οι δύο αεροπόροι επαναπατρίστηκαν χθες με C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας. Πως έγινε ο επαναπατρισμός;

Το C-27 της ελληνικής ΠΑ είχε κάνει αεροδιακομιδή νεαρού στο Αννόβερο. Ο νεαρός έπρεπε να μεταφερθεί εκεί για να χειρουργηθεί ,για πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Συνοδευόταν από έναν ιατρό του ΕΚΑΒ και δύο νοσυλευτές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ δεν γνώριζαν ότι στην επιστροφή από το Αννόβερο ,το μεταγωγικό αεροσκάφος θα προσγειωνόταν στο Λέτσε.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν πριν την απογείωση στο Αννόβερο και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την ενδιάμεση στάση, αφού δεν είχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ο προβληματισμός είχε να κάνει με την πολύ μεγάλη πιθανότητα οι δύο αεροπόροι να ΄ναι θετικοί στον κορονοϊό.

Τελικά το C-27, προσγειώθηκε στο Λέτσε και οι δύο αεροππόροι επιβιβάστηκαν. Με το που έφθασαν στην Αθήνα μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΠΑ στο Ζούμπερι. Εκεί τους έγινε το τεστ στο οποίο βρέθηκαν θετικοί. Και οι δύο είναι καλά και δεν έχουν παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα.

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τώρα είναι ότι θα πρέπει και το πλήρωμα του αεροσκάφους αλλά και το προσωπικό του ΕΚΑΒ να τεθούν σε καραντίνα.

Υπάρχει ένα ακόμη ερώτημα: έχει απολυμανθεί το αεροσκάφος; Το ερώτημα έχει σημασία καθώς όπως λένε οι πληροφορίες το C-27, έκανε ακόμη μία εσωτερική πτήση στο εσωτερικό της χώρας.

Δημοσιεύτηκε 03/04/2020

Πηγή: militaire.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews