ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/4/20

Περιστατικό επαναλοίμωξης από κορονοϊό στην ΕλλάδαΔευτέρα, 27 Απριλίου 2020
EKABNews                 

Περιστατικό επαναλοίμωξης από κορονοϊό στην Ελλάδα
iskra.grΠεριστατικό επαναλοίμωξης από κορονοϊό ερευνούν οι επιστήμονες στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία είχε βρεθεί θετική στον ιό στα τέλη Μαρτίου, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», απ’ όπου πήρε εξιτήριο στις 6 Απριλίου. Όπως μετέδωσε το Open εβδομάδες αργότερα, έπειτα από αδιαθεσία που ένιωσε πήγε ξανά στο νοσοκομείο και το Σάββατο βρέθηκε ξανά θετική στον κοροναϊό.

Σημειώνεται πως χτες, κατά την επίσημη ενημέρωση, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία του με τον ΠΟΥ που έχει επισημάνει ότι δεν είναι σίγουρη η ανοσία για όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό και υπάρχει κίνδυνος επαναλοίμωξης.

«Τις τελευταίες εβδομάδες ακούγονται δύο διφορούμενες απόψεις, μία από τον ΠΟΥ, που λέει ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα αντισώματα που αναπτύσσονται, προστατεύουν – εγώ δεν συμφωνώ με αυτή την τοποθέτηση – και μια δεύτερη, η οποία ακούγεται από επιστημονικές ομάδες εγνωσμένου κύρους, ότι με βάση την εμπειρία που έχουμε από τους κορονοϊούς, θα υπάρχει προστασία για τουλάχιστον ένα χρόνο. Με αυτή συντάσσομαι κι εγώ», ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Παράλληλα είχε δηλώσει πως τα περιστατικά «επαναλοίμωξης» που έχουν ακουστεί στη Νότια Κορέα «ενδεχομένως αφορούν κακή τεχνική στη λήψη των δειγμάτων, αλλά και μακρά παραμονή του ίδιου του υλικού του ιού χωρίς να μολύνει και να συνοδεύεται από μετάδοση του ιού στον οργανισμό ενός ανθρώπου». «Μάλλον δεν πρόκειται για επαναλοίμωξη», είχε δηλώσει.

Δημοσιεύτηκε 26/04/2020

Πηγή: iskra.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews