ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/4/20

CDC: Παρουσία κορωνοϊού σε δάπεδα νοσοκομείων και στα παπούτσια υγειονομικού προσωπικούΜ. Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020
EKABNews                 

CDC: Παρουσία κορωνοϊού σε δάπεδα νοσοκομείων και στα παπούτσια υγειονομικού προσωπικού
atronet.gr

Ψωμιάδου Εύη


Η έκθεση βασίστηκε σε ευρήματα από το Huoshenshan Hospital στη Wuhan, της Κίνας, και αναφέρει ότι το 94% των δειγμάτων που ελήφθησαν από το δάπεδο στη ΜΕΘ ήταν θετικά για τον κορωνοϊό.

Ο νέος κορωνοϊός επιζεί στο δάπεδο των νοσοκομείων που αντιμετωπίζουν ασθενείς με COVID-19 και στα παπούτσια του ιατρικού προσωπικού που τους φροντίζει, αναφέρουν στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα το Centers for Disease Control and Prevention.

Η έκθεση βασίστηκε σε ευρήματα από το Huoshenshan Hospital στη  Wuhan, της Κίνας, και αναφέρει ότι το 94% των δειγμάτων που ελήφθησαν από το δάπεδο στη ΜΕΘ ήταν θετικά για τον κορωνοιό κατά τη διάρκεια της έξαρσης της επιδημίας στην πόλη.-και το 100% που ελήφθησαν από πτέρυγα με ασθενείς που είχαν σοβαρά συμπτώματα,

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι μισά από τα δείγματα από τις σόλες του ιατρικού προσωπικού στη ΜΕΘ ήταν θετικά για τον ιό, που υποδεικνύει ότι θα μπορούσαν να λειτουργούν ενδεχομένως  ως φορείς. Το ανέφεραν ως πιθανή αιτία για το ότι το δάπεδο στο φαρμακείο του νοσοκομείου ήταν θετικό για τον ιό, παρόλο που η περιοχή ήταν απαγορευμένη για τους ασθενείς.

Γενικά, οι συγγραφείς της μελέτης πιστεύουν οτι σταγονίδια από το αναπνευστικό που έπεφταν στο δάπεδο μετακινήθηκαν από την βαρύτητα και τη ροή του αέρα οδηγώντας σε διασπορά του ιού.

Αντικείμενα
Κατέγραψαν επίσης την παρουσία του κορωνοιού σε αντικείμενα που αγγίζονταν συχνά από το ιατρικό προσωπικό ή τους ασθενείς. Εξι στα 8 ποντίκια υπολογιστών ήταν θετικά, καθώς και 3 στους 4 κάδους απορριμάτων στην ΜΕΘ, 6 στους  14 χειρολισθήρες και πόμολα στους θαλάμους. Σποραδικά θετικά αποτελέσματα επίσης παρατηρήθηκαν στα γάντια και τα μανίκια.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το ιατρικό προσωπικό θα πρέπει να εκτελεί πρακτικές υγιεινής χεριών αμέσως μετά την επαφή με τον ασθενή, σημειώνουν οι ερευνητές. Τα ευρήματα είναι σημαντικά, επειδή έρευνα από την Ιταλία που δημοσιεύτηκε στο The Lancet, τον προηγούμενο μήνα, ανακάλυψε ότι μέχρι 1 στους 6 εργαζόμενους στην υγεία που αντιμετώπιζαν ασθενείς με COVID-19 μπορούσε ενδεχομένως να νοσήσει από τον ιό.

Δημοσιεύτηκε 14/04/2020

Πηγή: iatronet.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews