ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/4/20

Στη μάχη των μασκών η Lariplast με 200.000 ημερησίωςΔευτέρα, 20 Απριλίου 2020
EKABNews                 

Στη μάχη των μασκών η Lariplast με 200.000 ημερησίως
capital.gr

Της Αλεξάνδρας Γκίτση

Στην παραγωγή μασκών προχωρά η Λαρισινή εταιρεία Lariplast, που δραστηριοποιείται στο χώρο των πλαστικών μιας χρήσεως, αναφέρουν στο Capital.gr πηγές από το υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη έχουν παραγγελθεί δύο νέες μηχανές οι οποίες έχουν εγκατασταθεί στις εγκαταστάσεις της Λαρισινής βιομηχανίας η οποία συνεργάζεται με την εταιρεία Πλαστικής Θράκης για την αγορά πρώτων υλών. Η ημερήσια παραγωγή υπολογίζεται στα 200.000 τεμάχια που θα ξεκινήσουν να "πέφτουν" στην αγορά από τον Μάιο.

Στο πεδίο των αντισηπτικών, η εταιρεία Παπουτσάνης έχει ξεκινήσει την τοποθέτηση της πρώτης παραγωγής εδώ και λίγες ημέρες. Οι υπάρχουσες παραγωγικές δυνατότητες καλύπτουν την παραγωγή 150.000 φιαλιδίων τσέπης ανά 24 ώρες επί επταήμερης βάσης ενώ, εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη ανάγκη, η παραγωγή μπορεί να αυξηθεί στα 250.000 τεμάχια ανά 24 ώρες.

Στη μάχη των αντισηπτικών μπαίνουν και οι εταιρείες Γρ. Σαράντης, Rolco, FARCOM ενώ η Septona προσέθεσε νέα γραμμή για την αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας για την παραγωγή στα υγρά μαντηλάκια.

Ήδη 60 ελληνικές εταιρείες από τον κλάδο των καλλυντικών και της φαρμακοβιομηχανίας έχουν καταθέσει αίτηση στον ΕΟΦ για να παράξουν αντισηπτικά για τη λιανική, αναφέρουν στο Capital.gr πηγές από τον ΕΟΦ.

Αναφορικά με την τιμή της ισοπροπυλικής αλκοόλης, βασικό συστατικό για την παρασκευή αντισηπτικών σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτή έχει ξεπεράσει τα 3.160 δολάρια ανά τόνο που είναι η υψηλότερη τιμή από το 1986, σύμφωνα με την S&P Global Platts.

Πριν από τον κορανοϊό, η παγκόσμια αγορά παρήγαγε κάτω από τρία δισεκατομμύρια λίτρα ετησίως, σύμφωνα με τους αναλυτές της Arizton Advisory and Intelligence. Εφέτος ο τζίρος στη συγκεκριμένη αγορά εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 11 δις. δολάρια, 600% υψηλότερος σε σχέση με το 2019. Στην πρόσφατη έκθεση της η Arizton, σημειώνει πως τα απολυμαντικά χεριών με βάση το τζελ θα εμφανιστούν ως ο πιο προτιμώμενος τύπος της κατηγορίας, ενώ τα απολυμαντικά χεριών με βάση το αλκοόλ αναμένεται να γίνουν  υποχρεωτικό αγαθό για τα νοικοκυριά, τουλάχιστον για τη διετία 2020, 2021 γιατί από το 2022 και μετά, η καμπύλη ζήτησης θα αρχίσει να ομαλοποιείται, σημειώνεται στην έκθεση.

Σε ότι αφορά τα πλαστικά γάντια μιας χρήσης, παραμένουν σε έλλειψη στην Ελλάδα -η ελληνική αγορά εισάγει τα συγκεκριμένα προϊόντα- και λύση ακόμη δεν έχει βρεθεί, ενώ αντίστοιχα προβλήματα εντοπίζονται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δημοσιεύτηκε 19/04/2020

Πηγή: capital.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews