ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/4/20

ΕΚΑΒ: Τι λένε στο MEGA αυτοί που μάχονται τον κοροναϊό, ΒίντεοΔευτέρα, 6 Απριλίου 2020
EKABNews                 

ΕΚΑΒ: Τι λένε στο MEGA αυτοί που μάχονται τον κοροναϊό
in.gr

Καθημερινά οι διασώστες του ΕΚΑΒ καλούνται να διαχειριστούν περίπου 70- με 80 περιστατικά. Πλέον το 50% των κλήσεων που δέχεται το κέντρο αφορά σε ύποπτα περιστατικά.

Κομβικός είναι ο ρόλος των στελεχών του ΕΚΑΒ στην κρίσιμη μάχη για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Καθημερινά οι διασώστες του ΕΚΑΒ καλούνται να διαχειριστούν περίπου 70- με 80 περιστατικά. Πλέον το 50% των κλήσεων που δέχεται το κέντρο αφορά σε ύποπτα περιστατικά.

Καθημερινά, ο Ηλίας Νίκας και ο Γκούζιας Αναστάσιος, διασώστες καλούνται να εξυπηρετήσουν κατά μέσο όρο 4-5 ύποπτα περιστατικά. Μιλώντας στο MEGA περιγράφουν τη μάχη που δίνουν κάθε μέρα.

«Μεταφέρουμε κυρίως εμπύρετους ασθενείς .. είναι όλοι τους πολύ αγχωμένοι.. είναι μια άγνωστη σε όλους κατάσταση» ανέφερε ο κ. Γκούζιας.

Από την πλευρά του, ο κ. Νίκας, τόνισε ότι «είναι μια κατάσταση ιδιαίτερη που όλοι αντιμετωπίζουμε με άγχος, γιατί πρέπει μετά να γυρίσουμε σπίτια μας και να είμαστε καλά. Όχι δεν αγκαλιάζουμε τα παιδιά μας όπως πριν ..τα παιδιά μας κοιτάνε περίεργα αλλά πρέπει να λαμβάνουμε τα μέτρα μας».

Στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ καθημερινά ειδικά συνεργεία απολυμαίνουν με σχολαστικότητα ασθενοφόρα και εξοπλισμό. Μέχρι στιγμής ένας διασώστης έχει βρεθεί θετικός στον ιό.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ κάνουν έκκληση στους πολίτες να μην ταξιδέψουν στην επαρχία, καθώς αν υπάρξει εκεί μεγάλη διασπορά η μεταφορά ασθενών στα κέντρα αναφορά θα είναι δύσκολη, δεδομένου ότι τα ασθενοφόρα στην περιφέρεια δεν επαρκούν.

Η κορύφωση της επιδημίας που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες για τη χώρα μας θα τους βρει και πάλι στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του ιού.

Οι ανάγκες για άμεσες διακομιδές ίσως αυξηθούν και για αυτό ζητούν από τους πολίτες να μην καλούν χωρίς σοβαρό λόγο ασθενοφόρο.
Πηγή: in.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews