ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/4/20

Toyota: Γιατί μετατρέπει οχήματα της σε ασθενοφόρα;


Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020
EKABNews                 

Toyota: Γιατί μετατρέπει οχήματα της σε ασθενοφόρα;
motori.gr

του Γιώργου Ψαρρά


Στην έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά ασθενών που έχουν διαγνωστεί με Covid-19 συμβάλει η Toyota.

H ιαπωνική εταιρεία λοιπόν έχει παραχωρήσει ένα στόλο οχημάτων, τα οποία έχει μετατρέψει σε ασθενοφόρα, στο σύστημα υγείας της πατρίδας της. Σύμφωνα με την Toyota εννιά ιαπωνικά ταξί της μετατράπηκαν σε ασθενοφόρα, ενώ το ίδιο ισχύει και για ένα πολυχρηστικό Sienta. Οι υπηρεσίες των εν λόγω τροποποιημένων οχημάτων προσφέρονται σε διάφορα νοσοκομεία και περιφέρειες της Ιαπωνίας.

Ωστόσο η Toyota κλήθηκε να δημιουργήσει για πρώτη φορά και ένα ασθενοφόρο για ασθενείς που έχουν νοσήσει άσχημα από τον Covid-19. Τη σημαντική αποστολή αυτή ανέλαβε να φέρει εις πέρας το λευκό Hiace που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία, το οποίο συνεργάζεται πλέον με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης Showa.

Παρατηρούμε ότι διαθέτει πλευρική συρόμενη πόρτα με σκαλοπάτι για εύκολη πρόσβαση του ιατρικού προσωπικού, ενώ από την πίσω πόρτα, με το φαρδύ άνοιγμα, εισέρχεται το φορείο με τον ασθενή, χάρη σε έναν ειδικό μηχανισμό ανύψωσης της πλατφόρμας.

Η Toyota αναφέρει ότι αναπτύχθηκε ως όχημα ελέγχου κυκλοφορίας σταγονιδίων που μεταδίδονται στον αέρα. Τι σημαίνει αυτό; Ένα διαχωριστικό τοιχίο χωρίζει τον οδηγό και το συνοδηγό από το πίσω τμήμα που βρίσκεται ο ασθενής, για λόγους ασφαλείας. Παράλληλα ένα σύστημα εξαερισμού εκπέμπει διαρκώς από το πίσω διαμέρισμα του Hiace αέρα προς τα έξω. Έτσι δεν κυκλοφορεί ο αέρας προς τους εμπρός επιβάτες.

Από την πλευρά της η Toyota δηλώνει ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο, ώστε να στηρίξει το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Covid-19.

Πηγή: motori.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews