ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/5/20

Στη μάχη των μασκών και η Πλ. Θράκης με 100.000 ημερησίωςΠαρασκευή, 1 Μαΐου 2020
EKABNews                 

Στη μάχη των μασκών και η Πλ. Θράκης με 100.000 ημερησίως
capital.gr

της Αλεξάνδρας Γκίτση

Στη μάχη των χειρουργικών μασκών έχει εισέλθει και ο όμιλος Πλαστικά Θράκης που δραστηριοποιείται στην παραγωγή μη υφαντών υφασμάτων από πολυπροπυλένιο, τα οποία χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη από τους παραγωγούς χειρουργικών μασκών και ιατρικών ειδών προστασίας. Η εν λόγω παραγωγή πραγματοποιείται στις παραγωγικές εγκαταστάσεις των θυγατρικών του ομίλου στην Ξάνθη και στο Forfar της Σκωτίας. Λόγω της πανδημίας τα ως άνω προϊόντα παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση. Στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος αποφάσισε η κάθε μια από τις θυγατρικές αυτές να δώσει προτεραιότητα στην προμήθεια των εν λόγω προϊόντων στους τοπικούς παραγωγούς χειρουργικών μασκών και ιατρικών ειδών προστασίας, στην Ελληνική αγορά και σε αυτή της Μεγάλης Βρετανίας αντίστοιχα.

Παράλληλα, με γνώμονα τη δυνατότητα αξιοποίησης των υφιστάμενων παραγωγικών του εγκαταστάσεων και υποδομών, ο όμιλος προέβη σε έκτακτη επένδυση ύψους 200.000 ευρώ προκειμένου να προσθέσει τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό για την παραγωγή χειρουργικών μασκών Τύπου Ι, Tύπου ΙΙ και Τύπου ΙΙR. Η νέα γραμμή παραγωγής έχει ήδη εγκατασταθεί στις παραγωγικές εγκαταστάσεις του ομίλου στην Ξάνθη και η παραγωγική της δυναμικότητα αναμένεται να φθάσει περίπου τις 100.000 μάσκες ανά ημέρα.

Πέρυσι ο όμιλος υλοποίησε επενδύσεις 22,126 εκατ. ευρώ των οποίων 14,021 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε επενδύσεις στον κλάδο των Τεχνικών Υφασμάτων και 8,105 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις στον κλάδο της συσκευασίας, ενώ υλοποιήθηκαν και επενδύσεις στις κοινοπραξίες που συμμετέχει.

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 327,795 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 1,6% σε σχέση με το 2018. Η μεταβολή στον κλάδο των τεχνικών υφασμάτων οφείλεται κατά κύριο λόγο στο κλείσιμο του εργοστασίου των μεγασάκων στη Βουλγαρία και στη μείωση των πωλήσεων των θυγατρικών στη Σκωτία και την Αμερική. Αντιθέτως η άνοδος στον κλάδο της συσκευασίας προήλθε κατά κύριο λόγο από την Ελληνική αγορά, λόγω αύξησης του όγκου πωλήσεων στους κλάδους τροφίμων και χρωμάτων. Το περιθώριο EBIT διαμορφώθηκε σε 3,7% το 2019 σε σχέση με 4,2% το 2018 και το περιθώριο EBITDA σε 8,8% από 8,5% το 2018. To περιθώριο κερδών προ φόρων διαμορφώθηκε σε 2,5% έναντι 3,1% το 2018,  το περιθώριο κερδών μετά από φόρους σε 1,2% έναντι 2,5% το 2018 και το περιθώριο ΚΜΦ&ΔΜ διαμορφώθηκε σε 1,1% έναντι 2,4% το 2018.

Πηγή: capital.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews