ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/5/20

ΠΟΕΔΗΝ: 12 Μάη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα ΝοσοκομείαΚυριακή, 10 Μαΐου 2020
EKABNews                 

12 Μάη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα Νοσοκομεία


ΑΘΗΝΑ 6/5/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.:2805

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

Η ΠΟΕΔΗΝ επανέρχεται σε αγωνιστική δράση μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων. Με απόλυτο σεβασμό στη Δημόσια Υγεία και την αποφυγή μετάδοσης του νέου ιού.
12 Μάη Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας σε όλα τα Νοσοκομεία.

Στις 12 Μάη επ’ αφορμή την παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού, οργανώνουμε στα Νοσοκομεία Τοπικές μορφές δράσης με Συγκεντρώσεις στις πύλες των Νοσοκομείων για όλο το Προσωπικό, προκειμένου να αναδείξουμε τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος και τα μείζονα εργασιακά αιτήματα των υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων.
Οι ανάγκες της κοινωνίας για ένα σύγχρονο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, είναι πάνω από τους αριθμούς. Δημόσιο Σύστημα Υγείας που θα παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες καλύπτοντας άμεσα τις ανάγκες.
Ένα σύστημα που θα σέβεται τους εργαζομένους και θα παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς.
Για να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας που τώρα οι πάντες έχουν αντιληφθεί τη σημασία του, χρειάζεται επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση. Το σημερινό ύψος των Δημόσιων Δαπανών (4,7% του ΑΕΠ) συγκρίνεται μόνο με τριτοκοσμικές χώρες. Η Δημόσια Υγεία θα φτιάξει μόνο με την σταδιακή αύξηση του στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (7,5% ΑΕΠ).
Χρειάζεται ετήσιο πρόγραμμα μόνιμων προσλήψεων 3000-4000 κατ’ έτος ώστε να καλύπτει τις 1500 αποχωρήσεις που γίνονται ετησίως και σταδιακά να μειώνονται οι κενές οργανικές θέσεις.
Μονιμοποίηση όλων των έκτακτων υπαλλήλων (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ατομικές συμβάσεις εργασίας κλπ ανεξάρτητα ημερομηνιών πρόσληψης).
Εκδίωξη όλων των εργολάβων, παράταση συμβάσεων των υπηρετούντων με ατομικές συμβάσεις εργασίας στις υποστηρικτικές υπηρεσίες και νέο θεσμικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει τη δουλειά των υπηρετούντων.
Για να πάψουν να υπάρχουν λίστες αναμονής σε διασωληνωμένους ασθενείς χρειάζεται η ανάπτυξη 3500 κλινών ΜΕΘ.
Οι κλίνες ΜΕΘ δεν χρειάζονται μόνο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι και οι μεγάλες λίστες αναμονής που δημιουργούνται ειδικά το Χειμώνα με το κύμα της εποχικής γρίπης. Να βελτιωθούν τα μέτρα Προστασίας για το Προσωπικό. Εργαστηριακά τεστ για τον Κορωνοϊό σε όλους τους εισαγόμενους ασθενείς, τακτικοί έλεγχοι στο προσωπικό.
Είναι πανθομολογούμενη η αναγκαιότητα ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα με αναγνώριση των ασφαλιστικών ετών που διανύθηκαν χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Ανήκουμε όλοι σε ενιαίο φορέα Ασφάλισης ΕΦΚΑ και δεν είναι δυνατόν οι υγειονομικοί του ίδιου επαγγέλματος να αντιμετωπίζονται με διαφορετικά ασφαλιστικά δικαιώματα (οι πρώην ΙΚΑ είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ εν αντιθέσει με όσους προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο).
Άμεση αύξηση των μισθών, νυκτερινών και αργιών. Ο νεοδιόριστος Νοσηλευτής λαμβάνει 650 ευρώ το μήνα και η νυκτερινή εργασία αμείβεται προς ½ ευρώ την ώρα. Είναι κοροϊδία.
Η επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας παραδίδει πόρισμα για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας τον Ιούνιο. Ζητήσαμε ήδη την αύξηση και επέκταση και σε άλλες ειδικότητες.
Επαναφέρουμε στη Κυβέρνηση την πρότασή μας για σύσταση κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΕ – ΤΕ και ΔΕ, εκπαιδευτικά ζητήματα, την σύσταση νέων Οργανισμών των Νοσοκομείων και στις άλλες Μονάδες Υγείας, εκπαιδευτική αναβάθμιση των υπηρετούντων.
Δεν είναι δυνατόν να μην έχει χορηγηθεί το έκτακτο βοήθημα στους Προνοιακούς υπαλλήλους που βρίσκονται σε επιφυλακή για αποφυγή κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς επίσης και σε φορείς του Υπουργείου Υγείας με σημαντικό ρόλο όπως ΕΚΑ και Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής.
Για όλα τα αιτήματα προγραμματίζουμε μία σειρά εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων. Στηρίζουμε την Δημόσια Υγεία και την αξιοπρέπειά μας.
Την Τρίτη 12 Μάη οργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα προαύλια των Νοσοκομείων σε ώρες που θα αποφασίσουν τα Δ.Σ. των Σωματείων.
Έχουμε φωνή που θα ακουστεί και μέσα από τις μάσκες μας.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews