ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/5/20

Κορονοϊός σε ελεύθερη πτώση – Τι δείχνουν τα στοιχεία 16 μέρες μετά την πρώτη άρση των μέτρωνΤρίτη, 19 Μαΐου 2020
EKABNews                 

Κορονοϊός σε ελεύθερη πτώση – Τι δείχνουν τα στοιχεία 16 μέρες μετά την πρώτη άρση των μέτρων
healthreport.gr

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Κοντά στο τέλος της επιδημίας φαίνεται πως βρίσκεται η χώρα μας καθώς 16 ημέρες μετά την πρώτη άρση των μέτρων στις 4 Μαΐου οπότε και καταργήθηκε ο αριθμός 13033, τα νέα κρούσματα βαίνουν συνεχώς μειούμενα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες κατεγράφησαν μόλις 2 νέα περιστατικά κάτι που είχε να συμβεί από τις πρώτες ημέρες εμφάνισης κρουσμάτων στη χώρα μας μετά τις 26 Φεβρουαρίου. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα τελευταία περιστατικά: «Κορονοϊός: Δυο νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στη χώρα – Δυο νέα κρούσματα- 2.836 συνολικά»Οι επιστήμονες της Επιτροπής που καταγράφουν συστηματικά την επιδημιολογική καμπύλη των τελευταίων δύο εβδομάδων, θεωρούν πως σιγά σιγά η διασπορά του κορονοϊού στον πληθυσμό μειώνεται δραστικά και η μεταδοτικότητα βρίσκεται στα πιο χαμηλά επίπεδα.

Τι δείχνουν τα στοιχεία
Το γεγονός αυτό βέβαια μας οδηγεί μία ώρα αρχύτερα στην έξοδο από την επιδημία στη χώρα μας, στα βήματα της Σλοβενίας που ήταν η πρώτη χώρα που κήρυξε το τέλος της πανδημίας επί του εδάφους της.

Δεν θεωρείται πάντως τυχαία και η χαλάρωση των ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές. Τα τελευταία 24ωρα λόγω και του καύσωνα τα λεωφορεία προς τις παραλίες ήταν γεμάτα, ενώ και οι πλατείες συνεχίζουν να συγκεντρώνουν κόσμο χωρίς ωστόσο να υπάρχει εμφανής παρέμβαση των αρχών.Η χαλαρότητα αυτή- μεταφέρουν υψηλόβαθμες πηγές στο HealthReport.gr – οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι πλέον η μεταδοτικότητα του ιού είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, που κάνει τους αρμόδιους να είναι κάπως πιο ήσυχοι.

Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι ο κορονοϊός θα εξαφανισθεί πλήρως. Θα συνεχίζει να υφίσταται αλλά η μεταδοτικότητα θα είναι εξαιρετικά χαμηλή μέσα στο καλοκαίρι. Γι αυτό και οι ειδικοί αλλά και οι υγειονομικές αρχές επιμένουν στην τήρηση των μέτρων. Παράλληλα δεν αποκλείεται ένα δεύτερο κύμα από το Φθινόπωρο, για το οποίο άλλωστε προετοιμάζονται οι περισσότερες κυβερνήσεις.Τα θετικά αποτελέσματα από την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας επιβεβαίωσε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος σημείωσε ότι δύο εβδομάδες μετά το πρώτο βήμα άρσης του lockdown η κινητικότητα του πληθυσμού ενισχύθηκε σημαντικά, χωρίς όμως να επιδεινωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες.

«Όλα τα βασικά στοιχεία, από τα θετικά κρούσματα μέχρι -δυστυχώς- τα θύματα, έχουν ως μέσοι όροι παραμείνει σταθερά. Το ίδιο διάστημα, οι νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείες βαίνουν μειούμενες. Παράλληλα, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των διενεργούμενων τεστ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Πηγή: healthreport.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews