ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/5/20

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020Παρασκευή, 1 Μαΐου 2020
EKABNews                 Αθήνα 30/04/2020
Αρ. πρωτ.: 300


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης που, με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα. Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας κ.ά.
Το 1886 η αμερικανική εργατική τάξη έδωσε μια από τις πιο σκληρές μάχες για την καθιέρωση του 8ωρου, στο Σικάγο. Το 1893 γιορτάσθηκε για πρώτη φορά η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα, με ένα από τα κύρια αιτήματα την καθιέρωση του 8ωρου. Σήμερα εν έτει 2020 και εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή τους.
Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας και σε οποιαδήποτε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας. Διεκδικούμε τη στήριξη της δημόσιας υγείας με κάθε τρόπο.
Συνεχίζουμε να πολεμούμε την πανδημία κάτω υπό αντίξοες συνθήκες αντιμέτωποι με τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια κάθε εργαζόμενου καθώς και η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στον ρόλο του Επειδή σύμφωνα με την Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας υπάρχει κίνδυνος και δεύτερου κύματος της πανδημίας και επειδή εκτός αυτού χρειαζόμαστε ένα Δημόσιο Σύστημα που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών διεκδικούμε αταλάντευτα – αγωνιστικά την στήριξη της Δημόσιας Υγείας και του ΕΚΑΒ.
Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα ανάδειξης των αιτημάτων των εργαζομένων και απαιτούμε για το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ:
  • Δωρεάν Δημόσια Υγεία
  • Πανελλαδική ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με υλικοτεχνική υποδομή, νέα ασθενοφόρα και προσλήψεις   μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού
  • Επαρκή χρηματοδότηση
  •  Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Αύξηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας
  • Αύξηση μισθών και εξαιρεσίμων
  • Θεσμοθέτηση κινήτρων για τους διασώστες του ΕΚΑΒ-Επίδομα Ετοιμότητας
  • Υψηλά και Επαρκή μέσα ατομικής προστασίαςΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας
         
Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος


 «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ψυχαγωγία, 8 ώρες ανάπαυση»
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews