ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/5/20

Χαλκιδική: Με μόλις 6 διασώστες το ΕΚΑΒ στο ΚΥ ΚασσάνδραςΤετάρτη, 20 Μαΐου 2020
EKABNews                 

Χαλκιδική: Χωρίς διασώστες το ΕΚΑΒ στην Κασσάνδρα
grtimes.gr


«Κραυγή αγωνίας» για το ελάχιστο προσωπικό του ΕΚΑΒ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, εκφράζουν μιλώντας στο GRTimes.gr η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας και η δημοτική αρχή, καθώς οι ανάγκες ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι τεράστιες.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης – Δέσποινα Αθανασιάδη

Μόνο έξι διασώστες στην Κασσάνδρα
Για να «βγάλει» το καλοκαίρι της -αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα που δημιουργείται σχεδόν κάθε χρόνο και που το GRtimes.gr είχε αναδείξει και πέρσι τέτοια εποχή (πατήστε ΕΔΩ)- η Κασσάνδρα έχει αυτή τη στιγμή επτά διασώστες του ΕΚΑΒ που από τον Ιούνιο θα γίνουν έξι, καθώς ο ένας απ΄ αυτούς συνταξιοδοτείται.

«Ένα ασθενοφόρο για να παρέχει τις υπηρεσίες του όλη μέρα χρειάζονται τρεις βάρδιες και 14 άτομα προσωπικό. Αυτό σημαίνει πως στην Κασσάνδρα, αν οι διασώστες δεν αυξηθούν, οι μισές βάρδιες θα είναι κενές», τονίζει η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Κασσάνδρας, Σοφία Δημοπούλου. Δηλαδή, σε κάποιες βάρδιες δεν θα υπάρχουν διασώστες!

Η κα. Δημοπούλου ξεκαθαρίζει μέσω του GRTimes.gr ότι παρόλο που εκείνη ανήκει στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ είναι ανεξάρτητος οργανισμός κάτι που σημαίνει πως οι διασώστες δεν είναι δικοί της υπάλληλοι, συνεργάζεται πολύ στενά μαζί τους διότι νοιάζεται και γι’ αυτούς αλλά και για το καλό του κόσμου.

Μάλιστα επισημαίνει πως, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει, σε όλον τον νομό υπάρχουν αυτή τη στιγμή 35 διασώστες, ενώ στο πρόγραμμα που είναι σχετικό για τις επικουρικές θέσεις έχουν κάνει ελάχιστοι άνθρωποι τα χαρτιά τους. «Το πρόβλημα είναι βέβαια πως δεν έχουν βγει ακόμη ούτε οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος γι’ αυτούς που έρχονται κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τους άδειας για να βοηθήσουν εθελοντικά», σημειώνει και προσθέτει πως προς το παρόν «βρίσκονται όλα στον αέρα».

Τέλος, η κα. Δημοπούλου τονίζει πως ο ρόλος του ΕΚΑΒ είναι κομβικής σημασίας για τη Χαλκιδική και ελπίζει σύντομα να βρεθεί μία λύση.

Δήμαρχος Κασσάνδρας: Αγώνας για να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα
Από τη μεριά της η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, μιλώντας στο GRTimes.gr κάνει λόγο για ένα μεγάλο και γνωστό πρόβλημα το οποίο «παλεύει» για να αντιμετωπίσει.

«Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα», επισημαίνει τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο η δημοτική αρχή κάνει προσπάθειες για να υπάρξουν άμεσα λύσεις. Όπως έκανε γνωστό, τις επόμενες μέρες θα στείλει επίσημο έγγραφο στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ για να έρθουν με απόσπαση διασώστες. «Μέχρι σήμερα, δήμος και ιδιώτες πλήρωναν καταλύματα ούτως ώστε να έρχονται διασώστες κατά την περίοδο της άδειάς τους στην περιοχή και να δουλεύουν» χαρακτηρίζοντας αυτές τις λύσεις «μεσοβέζικες». Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως αναφέρει η κα. Χαλκιά, μπορεί οι κάτοικοι Κασσάνδρας να υπολογίζονται στους 16.000 αλλά «μέσα σε έναν μήνα» φτάνουν τους 800.000 με τους τουρίστες.

«Φέτος λόγω του κορωνοϊού, η ανάγκη για επιπλέον προσωπικό είναι ακόμη πιο άμεση. Ο δήμος έχει ήδη κάνει ενέργειες ούτως ώστε το Κέντρο Υγείας να μπορεί να εξυπηρετεί πιθανά κρούσματα στην είσοδο του ΚΥ και να γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες πριν μπουν στον εσωτερικό χώρο για λόγους ασφαλείας», σημειώνει η δήμαρχος. Τονίζει δε, ότι οι προσπάθειες που γίνονται από το ελάχιστο προσωπικό – σε σχέση με τα περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν – είναι υπεράνθρωπες. «Έχουμε τρία ασθενοφόρα και δεν υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί ούτε το ένα από τις βάρδιες» υπογραμμίζει και συμπληρώνει ότι»το πρόβλημα δεν λύνεται με το φιλότιμο των εργαζομένων που είναι «ήρωες» και με πρόχειρες λύσεις».

Πηγή: grtimes.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews