ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/5/20

ΝΕΑ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΚΑΒ


Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020
EKABNews


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΚΑΒ (ΝΕΑ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ).

Αθήνα 07/05/2020
Αρ. πρωτ.: 303

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα 7/5/2020 το προεδρείο του Σωματείου με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ για την νέα απρόκλητη επίθεση κατά εργαζομένων κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους. Το περιστατικό συνέβη  την Τετάρτη 6/5/2020. Από την πρώτη στιγμή το σωματείο ενημερώθηκε και επικοινώνησε με τους συναδέλφους.
Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη για το συγκεκριμένο περιστατικό και να τεθεί οριστικά το πλαίσιο για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.
Επίσης:
1) Στάλθηκε επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας
2) Στάλθηκε  επιστολή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με την οποία ζητάμε για άλλη μια φορά την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για την προστασία των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
3) Με απόφαση του Προέδρου, μετά από πρόταση του Σωματείου, το ΕΚΑΒ θα παραστεί ως πολιτικός ενάγων για την υποστήριξη της κατηγορίας  της συναδέλφου
4) Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ επικοινώνησε άμεσα με την πολιτική ηγεσία και ζήτησε εκ νέου την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για την προστασία των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: ΑΠΡΟΚΛΗΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ


Αθήνα 07/05/2019
Αρ. πρωτ: 302


ΠΡΟΣ : Υπουργός Υγείας κο Βασίλειο Κικίλια
            Υφυπουργός Υγείας κο Βασίλειο Κοντοζαμάνη                                  
                                            

ΘΕΜΑ : ΑΠΡΟΚΛΗΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Κύριοι Υπουργοί,
Συνεχίζονται τα περιστατικά άσκησης σωματικής και λεκτικής βίας  κατά διασωστών-πληρωμάτων ασθενοφόρου κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους. Την Τετάρτη 6/5/2020 σημειώθηκε ένα ακόμη σε βάρος διασώστριας του ΕΚΑΒ. 
Επειδή τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί πολυάριθμα περιστατικά άσκησης βίας και ξυλοδαρμού  κατά πληρωμάτων ασθενοφόρου και ιατρών που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.
Επειδή τα περιστατικά βίας έχουν τελικά αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται το έργο μας, και δεν εκτελούμε τα καθήκοντα μας με ασφάλεια άρα τίθεται σε κίνδυνο και η ζωή των πολιτών.
Επειδή έχετε προαναγγείλει νομοθετική ρύθμιση για την προστασία των εργαζομένων στο ΕΣΥ και στο ΕΚΑΒ από βιοπραγίες, χωρίς όμως να υπάρχει εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα.
Είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν άμεσα, μέτρα πρόληψης και καταστολής τέτοιων φαινομένων  και να φέρετε προς ψήφιση σχετική νομοθετική ρύθμιση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος ΑλέξιοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews