ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/5/20

Έβρος: Πινγκ - πονγκ στη σκιά του Κινγκ ΚονγκΤετάρτη, 27 Μαΐου 2020
EKABNews                 

Έβρος: Πινγκ - πονγκ στη σκιά του Κινγκ Κονγκ
 tvxs.gr

Τι θα γινόταν αν … ο Ελ Βενιζέλος δεν είχε χάσει τις εκλογές του ’20; Τι θα γινόταν αν …ο Σιάντος δεν είχε καθηλώσει τον Άρη Βελουχιώτη στην Ήπειρο; Τι θα γινόταν αν … φυλασσόταν και η Μικρή Ίμια; Τι θα γινόταν αν … δεν είχε πεθάνει νωρίς ο Λένιν; Πως θα τα πήγαινε ο ΠΑΟ στην Ευρώπη αν … δεν είχε χάσει τον Σπανούλη;Ποιος ασχολείται με τέτοια υποθετικά ερωτήματα που αντί να εξηγήσουν το τι συνέβη, επικεντρώνονται στην ερμηνεία αυτού που δεν συνέβη; Αν δεν το προσέξατε ήδη,  πρόκειται για την αγαπημένη ασχολία των ηττημένων. Τότε γιατί ο κ. Μητσοτάκης, των εκλογικών θριάμβων και της αναγόρευσης σε «Μωυσή», το διέπραξε πρόσφατα από του βήματος της Βουλής, όταν αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση όταν ξέσπασε η επιδημία; Είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Κουβαλά την μειονεξία και την ήττα, εντός του!

Είναι συνήθως ρητορικά τα ερωτήματα των πολιτικών, με ασφαλείς απαντήσεις, δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να βάλει στην ιστορία όπισθεν ώστε να επαναλάβει τα πράγματα με διαφορετική επιλογή στο σταυροδρόμι. Το ερώτημα τι θα γινόταν αν …. δεν ήταν βάρδια ο κ. Δένδιας, για άλλους υπονοεί ότι θα ξεχυνόταν ακράτητος ο αρειμάνιος κ. Στεφανής (του αφρόδιχτου) ενώ για άλλους σημαίνει ότι θα ήταν παρών, ένας άνθρωπος του.. Λεονίντ Μπρέζνιεφ, όπως ο κ. Κοτζιάς. Υπήρξε πράγματι η παρουσία του κ. Νίκου Δένδια (Ν.Δ.) καθοριστική; Αποτέλεσε αίτιο των εξελίξεων;

Ένας άνθρωπος της αγοράς, πρόσχαρος, νησιώτης θα ήταν ότι πρέπει για τον χειμαζόμενο φετινό τουρισμό. Όχι γιατί του λείπει τάχα το σθένος αλλά γιατί δεν υπήρξε πράγματι ΥπΕξ και κακώς υποδύθηκε τον ρόλο από την στιγμή που ψάχνανε για κομπάρσο. Κι ο κ. Στεφανής δεν είναι εκείνος που τον είχαν οι κομμουνισταί  Α/ΓΕΣ και παρά λίγο θα τον έκαναν και Α/ΓΕΕΘΑ; Τι να λέμε τώρα;

Ασήμαντος δηλαδή ο ρόλος των προσώπων της αυλής; Εν προκειμένω, ουτιδανός. Παρομοίως είναι ανάξια  σχολιασμού και τα λεγόμενα για τα ξένα ΜΜΕ ή για την αντιπολίτευση. Κοιτάζοντας τα δικά μας ΜΜΕ έχουμε μούτρα να επικρίνουμε και τα ξένα; Ο κ. Κατρούγκαλος, που μάλλον ως υπερασπιστής του κ Υπουργού προσήλθε -υπονοώντας ευθύνες του Αμύνης- ψέγεται παρά του αναιδούς κ Πέτσα διότι δεν νοείται να αμφισβητείται ο πατριωτισμός κανενός, εννοώντας τον κ Ν.Δ.! Αυτά ο άνθρωπος που χαρακτήρισε τον τ. πρωθυπουργό της χώρας ως Δούρειο Ίππο του Ερντογάν ….

Όσον αφορά στον κ Μητσοτάκη μου θυμίζει ένα παλιό διευθυντή, ο οποίος όταν το χειρουργείο πήγαινε καλά έδρεπε τις δάφνες ΄Όταν όμως στράβωνε, έφταιγαν πάντα οι βοηθοί του που ήταν κουλοί. Αυτούς που λυπόμουν ήταν οι ασθενείς.

Ας ανασκοπήσουμε την εβδομάδα που πέρασε, στην αυλή του Μωυσέως: Στην αρχή λίγες δεκάδες μέτρα λάσπης και κατόπιν 16 στρέμματα, μια Ίμια δηλαδή και κάτι. Χάρτες, ιστορικές ημερομηνίες, πατριδογνωσία των υδάτων & μισόλογα περί Τουρκίας. Συνεντεύξεις, άπειρες συνεντεύξεις, τύφλα να έχει ο Πάγκαλος. Ένας φράκτης αμφιλεγόμενος, μια πανδημία, ένα ποτάμι παιγνιδιάρικο και ένα το κρατούμενο: Η Τουρκία μπλοκάρει τον φράχτη στη θέση Μελισσοκομείο, στις Φέρες! Στην δε θέση τρελοκομείο αρχίζει το πινγκ-πoνγκ μεταξύ Βασ. Σοφίας & Πενταγώνου.…

Πέραν της γνωστής ατυχούς δήλωσης  εντός έξι ημερών έχουμε και δυο διαβεβαιώσεις: 25 Μαΐου 2020 (Alpha): "Όχι. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου. (...) Η κοίτη του ποταμού αλλάζει, όχι το όριο της Ελλάδος" αλλά και 20 Μαΐου 2020 (ΕΡΑ): "στο νότιο κομμάτι υπάρχει παρουσία τουρκικών δυνάμεων στη μεθόριο" &"Υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού." Υπάρχει λες και ύστερα δεν υπάρχει…

Οι κατευναστικές δηλώσεις μαθαίνονται. Πρόσφατα ο Έβρος έχει παρουσιαστεί ως το Στάλινγκραντ των Βαλκανίων οπότε κάτι δεν κολλάει. Αρχικά, τα ρίχνει όλα στο ποτάμι που συμπεριφέρεται απρεπώς από το 1926, μετά φταίνε οι ξένοι που μας ζηλεύουνε και τέλος η αντιπολίτευση που της έμεινε ακροδεξιό κουσούρι από τον Καμμένο. Οι εξωγήινοι την γλύτωσαν.

Ωραία, προς τι τότε τα δυο διαβήματα; Όταν στην φαεινή πολιτική γραμμή «μας ζηλεύουνε και όλοι μας κουτσομπολεύουνε», στις 23 Μαΐου 2020 το οικείο ΥΠΕΞ χαρακτήριζε τα ξένα δημοσιεύματα ως  fake news, το τουρκικό ΥΠΕΞ δήλωνε ότι το θέμα υπήρχε ήδη από τις 10 Μαΐου, όταν τους ενημερώσαμε. Επίσης το όλο περιστατικό "έπαιζε" ήδη σε site αμυντικής θεματολογίας προτού φθάσει στα βρετανικά ΜΜΕ. Ο κ Ν.Δ. αρχίζει να τρέχει για να αποκρούσει το μπαλάκι που δεν ξέρει πούθε ήρθε, Ποιος το «διέρρευσε», εντός & εκτός; Ή μήπως όσα ξεκίνησαν από μικρουπολογισμούς, κλιμακώθηκαν από τους απέναντι, επ’ ωφελεία τους;

Αυθημερόν το Πεντάγωνο βεβαιώνει ότι "ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις" ωστόσο ακριτομύθιες καταλογίζουν στον κ Ν.Δ. ότι κωφεύει & υποβαθμίζει τις προκλήσεις, μονίμως ευδιάθετος κλπ. Μπαλάκι πίσω στην Βασιλίσσης Σοφίας.

Στις 25 Μαΐου 2020, ο κ. Ν.Δ. ανέφερε ότι "η δεύτερη νότα στους Τούρκους έγινε για να σταματήσουν την οποιαδήποτε κινητικότητα, λέγοντας τους ότι η κατασκευή γίνεται επί ελληνικού εδάφους". Στις δε 23 Μαΐου 2020, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι η ρηματική διακοίνωση ήταν "σχετικά με την πρόσφατη κίνηση περιορισμένου αριθμού Τούρκων πολιτών και στρατιωτικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν μετρήσεις στην περιοχή των Φερών". Η μπάλα πάλι στο Πεντάγωνο. Αυτοί μας κάνουν κουνήματα οπότε και εμείς τους κάνουμε διαβήματα! Πρακτικώς: εξεδίωξαν οι Τούρκοι τους δικούς μας; Μπήκαν αυτοί μέσα και μας έπαιρναν μέτρα;


Αιδήμων σιωπή προς απάντηση του. Απόκρουση με δεξιό φάλτσο!

Στις 24 Μαΐου 2020, σε άλλη πάλι συνέντευξή του, ο Ν.Δ. διασαφήνιζε ότι "η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή, επέκταση, προέκταση του φράχτη στον Έβρο", και πρόσθεσε ότι μετά από αυτό "παρατηρήθηκε κινητικότητα από τουρκικής πλευράς σε ένα σημείο όπου είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή αυτού του φράχτη". Οι εν λόγω εργασίες μήπως εκτελούντο εκτός ελληνικού εδάφους; Λες δηλαδή να την κάναμε εμείς, να έχουν δίκιο οι Τούρκοι και γι’ αυτό τα μαζέψαμε και φύγαμε; Καρφί στο φάλτσο, αναπάντητο!

Ο κ Ν.Δ. παραδέχθηκε τελικώς ότι, όταν ξεκινήσαμε τις εργασίες και τους ενημερώσαμε "η Τουρκία μας επέδωσε διακοίνωση με την οποία ζητούσε να της γνωρίσουμε προκαταβολικά τις συντεταγμένες κατασκευής αυτού του φράχτη, αυτού του έργου. Επ’ αυτού η Ελλάδα, ως όφειλε, απάντησε αρνητικά & είπαμε στους Τούρκους ότι ο φράχτης κατασκευάζεται αποκλειστικά επί ελληνικού εδάφους και κατά συνέπεια δεν έχουμε κανένα λόγο να της γνωρίσουμε οτιδήποτε".

Άρα, εκείνη η "κινητικότητα" των Τούρκων στρατιωτικών, στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Ν.Δ. και για την οποία η Αθήνα προέβη σε διάβημα, σημειώθηκε τελικώς εντός ελληνικού εδάφους! Τους έδωσε πλέον όλους κανονικά.

Εν ολίγοις, είτε οι Τούρκοι μπαινοβγαίνανε στην Ελλάδα και μετράγανε και κρεμάγανε σημαιούλες (δεν φυσάει κιόλας), οπότε εγείρεται το θέμα του πως αντέδρασε ο Στρατός. Ο λόγος στους άλαλους που μιλούσαν τόσο καιρό, από τα ηρωικά studios, για δάκτυλα στην σκανδάλη! Η σκέψη στους γονείς όσων υπηρετούν εκεί, στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν εκεί από Τούρκους, προ διετίας και κυρίως σε όσους ξεχασμένους τιμώνται σε ηρώα της περιοχής.

Είτε δεν έγιναν αυτά, οπότε προς τι τα διαβήματα, τα οποία μάλιστα δεν παραδίδονται στην αντιπολίτευση ενώ τα έχουν οι Τούρκοι; Γιατί και πως σταμάτησαν οι εργασίες αν ποτέ δεν υπήρξε η είσοδος της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής; Πότε και πού ακριβώς πρόκειται να συνεχιστούν οι εν λόγω εργασίες; Αν αυτές παραπεμφθούν στις ελληνικές καλένδες ή αν αλλάξουν θέση ή και τα δυο, τότε δεν ήταν ένα επικοινωνιακό αλαλούμ αλλά έπαιξε σοβαρά στο παιγνίδι και η Τουρκία.

 Η προσπάθεια της οποίας είναι η έμπρακτη ακύρωση της Λωζάνης με πρόσχημα, εν προκειμένω, κάποια τεχνικά θέματα και με αυτό το μέτρο θα κριθεί το τι πέτυχε και τί όχι. Κι όχι από τους επικοινωνιακούς τακτικισμούς του Μαξίμου.

 Τώρα που σταμάτησε το μοτίβο «τα παιδία παίζει» πως ακριβώς θα μάθουμε την αλήθεια, αν όχι από τους «αγαπημένους πλέον μεταξύ τους» υπουργούς; Στον ΣΚΑΙ έχει συχνά αναλυτές καθώς και ειδικούς φρουρούς κι όποιος καταλάβει, κερδίζει ταξίδι στην Νότιο Ζηλανδία! Το να αποκρύπτεται η τουρκική προκλητικότητα, προκειμένου να μην χαλάσει το πρόσφατο κυβερνητικό "Μoses’ story" του Έβρου, ακούγεται λογικό εκ μέρους τους. Οι υπόλοιποι τι λόγο έχουν για στρουθοκαμηλισμούς;

Όλο αυτό ίσως να επιφέρει και το άδοξο τέλος της θητείας του κ Ν.Δ. αλλά μικρό το κακό. Όλοι ξέρουν ότι ο κ. Ν.Δ. είναι ΝΔ, οπότε τζάμπα θα πάει η θυσία του. Ο έμπειρος αντικαταστάτης του ελπίζω ότι θα αποφύγει τουλάχιστον παιδαριώδη λάθη όπως:

να ενοχοποιούν άνευ λόγου τους υπόλοιπους Έλληνες με κοτσάνες του τύπου: «πρώτη φορά φυλάχθηκε ο Έβρος»,
να χαράσσουν στρατηγική με τους καλεσμένους του Αλαφούζου,
να μπερδεύουν τα δημοσκοπικά υποδεκάμετρα με τα συνοριακά μέτρα,
να ανακατεύουν τα φιλικά τους ΜΜΕ που τους παγιδεύουν, όπως τον κ. Σημίτη στα 1996 ή ακόμη καλύτερα τον Δεληγιάννη στα 1897,
να οικοδομούν αμυντικές τακτικές με «προστρέξαντες» γιατί ο κίνδυνος για προβοκάτσιες είναι προφανής κι ας μην τον βλέπει ο Στεφανής
να «τρώνε» τα παραμύθια του κ Ταγίπ περί τεχνικών προβλημάτων όταν όλη η στρατηγική του δομείται περί της ακύρωσης της συνθήκης της Λωζάνης, στην πράξη.
και τέλος, όταν φωνάξει τον κ Τσίπρα για βοήθεια, ας μην τον καλέσει το παιδί που τον είπε «Δούρειο Ίππο».

Πηγή: tvxs.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews