ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/5/20

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο ΥγείαςΠέμπτη, 21 Μαΐου 2020
EKABNews                 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας
protothema.gr
12:43Λίνα Κεκέση

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για το διαχωρισμό του νοσηλευτικού προσωπικού σε κλάδους

Συγκέντρωση πραγματοποιεί αυτή την ώρα η ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας, η οποία διαμαρτύρεται για το διαχωρισμό του νοσηλευτικού προσωπικού σε κλάδους, τονίζοντας στην ανακοίνωσή της πως δεν έχει κληθεί από το υπουργείο Υγείας για να συζητήσουν για το θέμα αυτό.


H ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Την Πέμπτη 14/5/2020 συγκεντρωθήκαμε έξω από το Υπουργείο Υγείας και δώσαμε μια ηχηρή απάντηση ότι η Νοσηλευτική Κοινότητα δεν επιθυμεί την διαίρεσή της. Θα παλέψει με όλα τα μέσα (αγωνιστικά, δικαστικά κ.α.) την σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού με διακριτά καθήκοντα.
Οι Υπουργοί Υγείας συνεχίζουν να αποφεύγουν να συναντήσουν την ΠΟΕΔΗΝ γιατί έχουν προαποφασίσει για τη διαίρεση, το διχασμό του Νοσηλευτικού προσωπικού με τη σύσταση δύο κλάδων.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Η ΠΟΕΔΗΝ δεν επιδιώκει να καταργήσει τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στο Νοσηλευτικό Προσωπικό. Πρέπει όμως η Κυβέρνηση να αναγνωρίσει έμπρακτα με τη σύσταση ενιαίου κλάδου, την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από το λιγοστό Νοσηλευτικό προσωπικό σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και με αλλότρια καθήκοντα να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Πολλές βάρδιες Νοσοκομείων αποτελούνται μόνο από ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές. Κάνουν όλες τις Νοσηλευτικές πράξεις για να μη θέσουν σε κίνδυνο τους ασθενείς.

Η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων θα διαταράξει τη λειτουργία των Νοσοκομείων εμφανίζοντας έντονα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων Νοσηλευτών και βοηθών Νοσηλευτών.

Η Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να οριοθετήσει σαφώς τα καθήκοντα και τα επαγγελματικά δικαιώματα μέσα στον ενιαίο κλάδο.
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μην προχωρήσει την εν λόγω διάταξη που θα διχάσει το Νοσηλευτικό Προσωπικό χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο.
Οι ξεχωριστοί κλάδοι θα είναι κορύφωση της αδικίας.

Την Πέμπτη 21/5/2020 προκηρύσσουμε Πανελλαδική Στάση Εργασίας 11πμ – 15μμ για όλο το προσωπικό. Συγκέντρωση 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας για την Αττική και στη Περιφέρεια στα Γραφεία της κάθε ΥΠΕ, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Πηγή: protothema.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews