ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/5/20

Χρόνια πολλά, έτσι κι αλλιώς, σε όλες τις μαμάδες του κόσμου!Κυριακή, 10 Μαΐου 2020
EKABNews                 

Γράφει ο Γιώργος Καραγεώργος.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Χρόνια πολλά, έτσι κι αλλιώς, σε όλες τις μαμάδες του κόσμου!

Όμως σήμερα επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε κάποιες μαμάδες που τις γνωρίζω, τις εκτιμώ, τις σέβομαι και τους βγάζω το καπέλο, χωρίς δεύτερη σκέψη!
Γιατί, είναι κάτι μαμάδες φίλε μου, που στα μάτια τα δικά μου τουλάχιστον, είναι λίγο πιο μαμάδες από τις άλλες!
Είναι κάτι μαμάδες που όταν τελειώνουν με τις κατσαρόλες, την λάντζα, το διάβασμα, την φροντίδα, την ψυχαγωγία, τις χίλιες υποχρεώσεις που έχουν ως μαμάδες, δεν αράζουν στον καναπέ τους.

Φοράνε στολή!
Και συνήθως, γεμάτες τύψεις κι ανασφάλεια για το αν είναι καλές μαμάδες, για το αν ο χρόνος που αφιερώνουν στα παιδιά τους είναι επαρκείς, μπαίνουν σε ένα ασθενοφόρο και ρίχνονται σε μια άλλη μάχη. Σε μια άγρια μάχη, που ειλικρινά δεν ξέρω να σας πω πια από τις δυο είναι πιο σκληρή. Όμως ακόμα και σε αυτή την μάχη, σας διαβεβαιώ, είναι πάρα πολύ καλές, άξιες κι ικανές!

Είναι οι μαμάδες του ΕΚΑΒ!
Που όταν πια τελειώσουν με την βάρδια τους, θα πρέπει και πάλι να γίνουν μαμάδες, θα πρέπει, αν και πολλές φορές,  ψυχολογικά φορτισμένες, κουρασμένες κι εξαντλημένες από την δουλειά, να επιστρέψουν στον άλλο ρόλο τους και να τα καταφέρουνε ξανά.

Είναι οι μαμάδες του ΕΚΑΒ, που σήμερα τους αξίζει οπωσδήποτε, μια βαθιά υπόκλιση, ο σεβασμός μας κι ένα χρόνια πολλά!!!
Gio.Πάλι εσένα θα διάλεγα για μάνα μου!
loveletters.gr

Γράφει ο Γιώργος Καραγεώργος

Μάνα μου!
Πόνεσες μάνα στον κόσμο να με φέρεις, κι εγώ αντί για ευχαριστώ, παράτα με σου είπα πάρα πολλές φορές.
Δάκρυσες μάνα μια φορά που με είδες από μια τάχα αγάπη να λυγίζω και να σπάω σε χίλια κομματάκια, κι εγώ σε αποπήρα και σου φώναξα, “πάψε, εσύ δεν ξέρεις”, κι έπαψες μάνα για να μου κάνεις το χατίρι.

Μάνα μου!
Πείνασες μάνα ένα βράδυ που το φαγητό δεν έφτανε για δυο, κι ήρθες και ψέματα μου πες, ότι εσύ καθόλου δεν πεινούσες, και νηστική κοιμήθηκες.
Κρύωσες μια μέρα χειμωνιάτικη που έκανε παγωνιά και μέσα κι έξω, και με την ζακέτα σου με τύλιξες σφιχτά μην σου αρρωστήσω.

Μάνα μου!
Μπήκες μπροστά μάνα, σαν άγρια λύκαινα, κι ας ήσουν μια σταλιά γυναίκα, ένα απόγευμα που με μαλώσανε κάτι μεγάλοι.
Προσπέρασες βιάστηκα την βιτρίνα με εκείνα τα κόκκινα παπούτσια που τόσο πολύ σου αρέσανε, και μπήκες στο δίπλα μαγαζί για να αγοράσεις τα δικά μου.

Μάνα μου!
Σου μίλησα άσχημα κι απότομα τότε που μου έφταιγαν κάποιοι άλλοι, μα καλή μου μάνα, εσύ δεν έβγαλες μιλιά και να ξεσπάσω πάνω σου με άφησες.
Κι όταν σε ρώτησα μια μέρα να μου πεις το πιο μεγάλο θέλω σου, “να είναι το παιδί μου ευτυχισμένο και τίποτε άλλο εγώ δεν θέλω περισσότερο απ΄την ζωή”, αποκρίθηκες δίχως καθόλου να το σκεφτείς.

Μάνα μου!
“Δεν έχω χρόνο, θέλω να βγω με κάτι φίλους”, σου είπα κάποια Χριστούγεννα, που είχες στρώσει το τραπέζι από νωρίς και με περίμενες, και τελικά έφαγες μόνη σου μάνα.
“Το ξέχασα”, σου είπα την επόμενη μέρα από τα γενέθλια σου, μα εσύ τα δικά μου τα γιορτάζεις μάνα λες και γεννήθηκες εσύ, λες κι είναι η μέρα που αρχίνησε ο κόσμος σου να υπάρχει.

Μάνα μου!
Ήρθες και φώλιασες στα ποδιά μου την μέρα που τον πάτερα είχαμε “χάσει”, κι έψαχνες ένα αποκούμπι και κάτι να πιαστείς, κι όταν σε ρώτησα αν πονάς, με ένα χαμόγελο, με μια σιωπή και με ένα δάκρυ μονάχα μου απάντησες.
Και μια άλλη μέρα που σε ρώτησα τι σου έχει λείψει πιο πολύ απ΄την ζωή σου, “τίποτα”, μου είπες, “αφού έχω εσένα, έχω τα πάντα”, μου αποκρίθηκες γελώντας.

Δεν στο έχω πει ποτέ, γιατί το ξέρεις πως δεν είμαι και πολύ καλός στα λόγια μάνα, άλλα άκου το σήμερα…
Αν μου έλεγε ο Θεός μια μάνα από όλες εκεί έξω να διαλέξω, και πάλι εσένα θα διάλεγα να με γεννήσεις!

Δημοσιεύτηκε 09/05/2020

Πηγή: loveletters.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews