ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/5/20

Ε. Μαχά: Υπάρχει θέμα με το πώς καλούμε το ΕΚΑΒ (ΗΧΗΤΙΚΟ)


Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020
EKABNews                 

Ε. Μαχά: Υπάρχει θέμα με το πώς καλούμε το ΕΚΑΒ (ΗΧΗΤΙΚΟ)
grtimes.gr

Η εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών & διευθύντρια προγράμματος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, Έλενα Μαχά, σε συνέντευξη της στον Real Fm Θεσσαλονίκης και στη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά μίλησε για τη σημασία των Πρώτων Βοηθειών, για την περίοδο που προηγήθηκε, αλλά και αυτήν που διανύουμε τώρα αναφορικά με τον συγκεκριμένο κλάδο, τις ανάγκες, τα προβλήματα, τα μέτρα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ποιες ηλικίες κινδυνεύουν περισσότερο από πνιγμό. Όπως επισήμανε η κ. Μαχά ένα μάθημα πρώτων βοηθειών αρκεί για να σωθεί ένας άνθρωπος, ενώ απαντάει και στο ερώτημα εάν ένας άνθρωπος μπορεί να σώσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Στη συνέχεια, η κ. Μαχά εξήγησε τη διαδικασία που είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί, σε περίπτωση που ένα άτομο χρειαστεί πρώτες βοήθειες και ΚΑΡΠΑ εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, covid-19, προκειμένου να προστατευτεί και εκείνος που θα βοηθήσει αλλά και εκείνος που χρειάζεται βοήθεια. Επιπλέον, διηγείται τη προσωπική της εμπειρία ως εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών και αναφέρει τι έχει αλλάξει σε αυτόν τον τομέα, τα είκοσι αυτά χρόνια που είναι εκπαιδεύτρια.

Τέλος, μιλάει για την πιο συγκινητική στιγμή που έχει βιώσει σε περιστατικό, ποια είναι η πιο περίεργη ερώτηση που της έχουν κάνει στον ρόλο της ως εκπαιδεύτρια, τα προγράμματα που υπάρχουν για τις πρώτες βοήθειες και τι περιλαμβάνει η βασική εκπαίδευση.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:

Η Έλενα Μαχά, εκπαιδεύτρια Πρώτων βοηθειών στον Real FM 107.1
GR TIMES


14 Μαΐ 2020

Πηγή: grtimes.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews