ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/5/20

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ «Σχετικά με τα δημοσιεύματα για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα»

Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020
EKABNews                 


04.05.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τις τελευταίες ημέρες, δημοσιεύματα στο τύπο αναφέρονται στην ένταξη στα ΒΑΕ του υγειονομικού προσωπικού μεταξύ των οποίων και οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Οι σχετικές δηλώσεις που έγιναν από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αναφέρονται σε Επιτροπή που εξετάζει την ένταξή μας και το πόρισμα της οποίας θα εκδοθεί τον Ιούνιο.
Η Επιτροπή αυτή όμως δεν έχει έργο την τροποποίηση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων που σήμερα περιλαμβάνονται στον ΕΦΚΑ. Η Επιτροπή αυτή μοναδικό έργο έχει την σύνταξη πορίσματος για την τύχη του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Καμία σχέση με την ένταξή μας στα Βαρεά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Το αίτημά μας για να ικανοποιηθεί θα πρέπει να επεκταθεί στους υγειονομικούς η λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων που ορίζονται στον κανονισμό του πρώην ΙΚΑ και στους εργαζόμενους των αντίστοιχων επαγγελμάτων που προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο αναδρομικά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Το Σωματείο μας έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τους διασώστες (25 έτη εργασίας σε ασθενοφόρα-58 ετών σύνταξη) αλλά και για τις υπόλοιπες ειδικότητες. Ο χρόνος που έχει διανυθεί στο επάγγελμα να θεωρείται ως συντάξιμος χρόνος στα ΒΑΕ, χωρίς προϋποθέσεις και επιβαρύνσεις.
Η ένταξη μας στα ΒΑΕ είναι υποχρέωση της πολιτείας. Με παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες η παράταξη μας συνεχίζει αγωνιστικά την δίκαιη διεκδίκηση μέσα από το Σωματείο μας με την στήριξη των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων του χώρου μας (ΠΟΠ ΕΚΑΒ-ΠΟΕΔΗΝ) και με σύμμαχο τους πολίτες που αναγνωρίζουν την προσφορά των ανθρώπων που δίνουν καθημερινά τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την δημόσια Υγεία.About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

3 σχόλια :

  1. Και όλοι αυτοί οι συνδικαλισταράδες που έβγαλαν τις σημαίες στα μπαλκόνια; Ας τους ενημερώσει κάποιος να τις μαζέψουν προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν κάναμε πρόταση να πάμε πυροσβεστικό σώμα δεν ήθελαν οι καρεκλοκενταβροι μην χάσουν τις θέση τους ..αυτοί κάνουν κουμάντο ακόμα στο εκαβ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews