ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/5/20

ΕΚΑΒ Άρτας: Οι δικοί μας ήρωες ενάντια στον κοροναϊό!Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020
EKABNews                 

ΕΚΑΒ Άρτας: Οι δικοί μας ήρωες ενάντια στον κοροναϊό!
maxitisartas.gr

Το ΕΚΑΒ Άρτας μαζί με όλο το υγειονομικό προσωπικό της περιοχής μας υπερβαίνουν κάθε φόβο και ανησυχία επιτελώντας το καθήκον τους!

Της ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑ


Βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον ύπουλο και αόρατο εχθρό που απειλεί την ανθρωπότητα: τον COVID-19. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ υπερβαίνουν κάθε προσωπικό φόβο, αφήνουν τις αγωνίες τους και τις ανησυχίες τους στην άκρη για να κάνουν το καθήκον τους. Είναι αυτοί οι αφανείς ήρωες που συντροφεύουν τους ασθενείς με κοροναϊό κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο, αφού όπως είναι γνωστό, δεν μπορεί κανείς συγγενής να επιβιβαστεί μαζί με ασθενή που έχει νοσήσει από τον κοροναϊό, οπότε τα μέλη των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ καλύπτουν και αυτήν την ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ Άρτας είναι οι δικοί μας ήρωες, που μαζί με όλο το υγειονομικό προσωπικό της Άρτας, καθημερινά αγωνίζονται ενάντια στο νέο φονικό ιό που χτύπησε και τη δική μας πόρτα. Σε αυτούς τους αφανείς ήρωες αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και ταυτόχρονα ένα μεγάλο ευχαριστώ για το έργο που προσφέρουν καθημερινά στην τοπική μας κοινωνία. Ξεπερνούν φόβους και ανησυχίες, δεν δειλιάζουν μπροστά στο φονικό ιό και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. Την ικανοποίησή του για τον τρόπο χειρισμού των δύσκολων συνθηκών της πανδημίας από το ΕΚΑΒ Άρτας εκφράζει ο Διευθυντής της 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων (Κέρκυρας – Λευκάδας), Μιχαήλ Τσοβίλης, ο οποίος μίλησε στο «Μαχητή Άρτας».

Ο κ. Τσοβίλης μας ενημέρωσε για το έργο που επιτελείται από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το έργο που προσφέρει το ΕΚΑΒ Άρτας σε όλους όσους νοσούν και χρειάζεται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, πόσο μάλλον σε συγκυρίες όπου κάθε λεπτό της ώρας που περνάει έχει βαρύνουσα σημασία για την υγεία των ασθενών. «Με συνέπεια και επαγγελματισμό, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση οι διασώστες του ΕΚΑΒ Άρτας πέφτουν χωρίς δεύτερη σκέψη στη μάχη» δήλωσε ο κ. Τσοβίλης. Όσον αφορά τα κρούσματα κοροναϊού στην Άρτα, ο κ. Τσοβίλης δήλωσε «Στην Άρτα δεν είχαμε μέχρι τώρα πολλά κρούσματα του φονικού ιού σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας, για την ακρίβεια το ΕΚΑΒ Άρτας χρειάστηκε να μεταφέρει μόνο τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα: το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και ένα ζευγάρι, όπου η γυναίκα έπρεπε να μεταφερθεί σπίτι της από το Γ.Ν. Άρτας για να μπει σε καραντίνα εκεί και ο άντρας της μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, στο Λοιμωδών.


Και στις τρεις περιπτώσεις, η μεταφορά των ασθενών ήταν απόλυτα ασφαλής, βάσει όλων των μέτρων που όρισε ο ΕΟΔΥ για να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Όμως, πέρα από τα τρία αυτά επιβεβαιωμένα κρούσματα, όλες τις προηγούμενες εβδομάδες καθημερινά μεταφέραμε - και συνεχίζουμε να μεταφέρουμε - ύποπτα κρούσματα με όλα τα μέτρα προφύλαξης. Ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι η δουλειά μας δεν σταματάει μόνο στα επιβεβαιωμένα ή τα ύποπτα κρούσματα του φονικού ιού, μιας που καθημερινά μεταφέρουμε και χρόνια αλλά και επείγοντα περιστατικά».

Σε ερώτησή μας για το αν θα μπορέσει το ΕΚΑΒ Άρτας να ανταποκριθεί σε πιο αυξημένες ανάγκες, όπως στην ύπαρξη περισσότερων κρουσμάτων, εφόσον αυτά αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες με την σταδιακή άρση των απαγορευτικών μέτρων από πλευράς κυβέρνησης, ο κ. Τσοβίλης δήλωσε απόλυτα βέβαιος ότι το ΕΚΑΒ Άρτας θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες εάν αυτές προκύψουν. «Το ΕΚΑΒ Άρτας είναι σε πλήρη ετοιμότητα, δεν έχουμε καθόλου ελλείψεις σε υλικά και οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς ότι αν συμβεί κάτι, θα είμαστε αμέσως δίπλα τους! Το ΕΚΑΒ ξεκίνησε πολύ νωρίς την επιχειρησιακή ετοιμότητα, για την ακρίβεια από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, με εκπαιδεύσεις όλου του προσωπικού, ενώ μας στάλθηκε από την κεντρική υπηρεσία όλος ο εξοπλισμός (στολές, μάσκες, γάντια προστασίας) για να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση.Οι πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για ό,τι κι αν προκύψει τους επόμενες εβδομάδες μετά την άρση των μέτρων». Όσον αφορά το προσωπικό του ΕΚΑΒ Άρτας, ο κ. Τσοβίλης μας ενημέρωσε ότι αυτήν τη στιγμή εργάζονται τριάντα- ένα άτομα στο ΕΚΑΒ και αναμένονται πέντε προσλήψεις επικουρικού προσωπικού μέσα στο μήνα Μάιο. Ο κ. Τσοβίλης έκανε λόγο και για άψογη συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, αφού τους έχει παραχωρηθεί χώρος απολύμανσης των ασθενοφόρων αλλά και απόρριψης των στολών των διασωστών μετά τη μεταφορά κρουσμάτων κοροναϊού.

Το ίδιο ευχαριστημένος από τη συνεργασία τους δηλώνει και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας κ. Ντάκουλας, ο οποίος επισημαίνει κι αυτός από την πλευρά του ότι οι πολίτες της Άρτας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, αφού όλες οι δομές υγείας στην Άρτα είναι σε πλήρη ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

Κλείνοντας, ο κ. Τσοβίλης εφιστά την προσοχή στους πολίτες επισημαίνοντας ότι στην υποψία οποιουδήποτε συμπτώματος COVID-19, θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ και να ακολουθούν τις απαραίτητες οδηγίες που λαμβάνουν. Ο ΕΟΔΥ είναι υπεύθυνος να καλέσει στη συνέχεια το ΕΚΑΒ Άρτας για τη μεταφορά των ασθενών στο νοσοκομείο και όχι να καλούν μόνοι τους το ΕΚΑΒ, αλλά ούτε και να πηγαίνουν μόνοι τους στο νοσοκομείο, αφού υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού.
Πηγή: maxitisartas.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews