ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/5/20

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ: Σχετικά με την επαπειλούμενη αλλαγή καθεστώτος στις Αεροδιακομιδές ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥΠαρασκευή, 29 Μαΐου 2020
EKABNews                 


29.05.2020


Σχετικά  με την επαπειλούμενη αλλαγή καθεστώτος στις  Αεροδιακομιδές ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χθεσινά δημοσιεύματα σε ΜΜΕ και διαρροές από την ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού ενόψει της άφιξης των τουριστών στα νησιά και την εκπόνηση ενιαίου συστήματος διαχείρισης και πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση και μεταφορά πιθανών κρουσμάτων CONID-19 στις κατάλληλες υγειονομικές μονάδες, αναφέρονται στην αδυναμία της ΠΑ να διαθέτει αεροπλάνα σε καθημερινή βάση για τις Αεροδιακομιδές. Μέσα στην υγειονομική κρίση ανακοινώθηκε επίσημα κάτι το οποίο οι ιπτάμενοι διασώστες και ιατροί του ΕΚΑΒ το γνωρίζουν και το βιώνουν εδώ και χρόνια και για το οποίο οι νυν και προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων με μπαλώματα (χρήση ελικοπτέρων για πολύωρες πτήσεις) προσπαθούσαν να κρύψουν το πρόβλημα.
Δεν διαπραγματευόμαστε σε καμία περίπτωση τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΚΑΒ και την ασφάλεια μας. Οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα. Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς μετά από τις πτώσεις των 3 ελικοπτέρων λόγω κυρίως των ιδιαιτεροτήτων στις  πτήσεις στο Αιγαίο.  Από την ημέρα που άλλαξε το επιχειρησιακό καθεστώς των πτήσεων  το 2003 με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού και πέρασε από ιδιωτική εταιρεία στο δημόσιο δεν είχαμε κάποιο ατύχημα. Όσοι λοιπόν φωτογραφίζουν τύπους αεροσκαφών και συμφωνίες με ιδιωτικές εταιρείες να πάρουν και την ευθύνη. Δεν μπαίνουμε σε αυτή την λογική. Δεν διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων. Εάν δεν βρίσκεται διαθέσιμο αεροσκάφος να χρησιμοποιηθεί υπάρχει και η λύση της επίταξης.
Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να αναζητήσει μόνιμη λύση στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ και των πτητικών μέσων που χρησιμοποιεί για τις αεροδιακομιδές βαρέων πασχόντων ασθενών, όπως:
  • Συνέχιση του υφιστάμενου πλαισίου συνεργασίας Υπουργείου Υγείας-Ένοπλων Δυνάμεων
  • Υγειονομική θωράκιση των νησιών με επαρκή μέσα και στελέχωση των δομών υγείας ώστε να μειωθούν οι Αεροδιακομιδές
  • Επιτάχυνση των διαδικασιών προμήθειας 2 αεροπλάνων και 2 ελικοπτέρων και υλοποίηση της σύμβασης μεταξύ του ΙΣΝ και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στις Αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ και διάθεση τους στην ΠΑ.
  • Σύσταση Δ/νσης Αεροδιακομιδών στον οργανισμό του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews