ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/5/20

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο νέος χάρτης της πανδημίας στην Ελλάδα – Όλα τα κρούσματα ανά ΠεριφέρειαΔευτέρα, 4 Μαΐου 2020
EKABNews                 

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο νέος χάρτης της πανδημίας στην Ελλάδα – Όλα τα κρούσματα ανά Περιφέρεια
healthreport.gr

Μαρία Γλένη

Τον χάρτη με τα επιδημιολογικά στοιχεία της πανδημίας έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των 2.626 κρούσματα, 1496, δηλαδή ποσοστό 55,9% ήταν στην Αττική, 237 σε δομές φιλοξενίας ή οικισμούς σε ειδικών ομάδων πληθυσμού, 198 στην Κεντρική Μακεδονία, 160 στη Δυτική Μακεδονία, 125 σε πλωτά μέσα, 94 στη Δυτική Ελλάδα, 93 στη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και λιγότερα στις υπόλοιπες Περιφέρειες. ΔείτεΕΔΩ πως περιέγραψε την καραντίνα των Ελλήνων ο Νίκος Χαρδαλιάς: Οι 1008 ώρεςτης καραντίνας των Ελλήνων- Από τις 6:00 το πρωί περνάμε στην επόμενη μέρα

Σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων: κανένα κρούσμα δεν υπήρχε στην Ευρυτανία, τη Λακωνία και τη Φωκίδα. Τα περισσότερα κρούσματα είχαν η Καστοριά που είχε 85, η Κοζάνη 71, η Λάρισα 50 και η Ηλεία 48.Στην πρώτη δεκαπεντάδα των δήμων που είχαν κρούσματα, πρώτος είναι ο δήμος Αθηναίων που είχε 314, η Κηφισιά με 116, η Θεσσαλονίκη με 85, η Καστοριά με 79, ο δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού με 73, ο δήμος Πειραιά με 79, ο δήμος Χαλανδρίου 52, Γλυφάδας 59, Περιστερίου 46, Λαρισαίων 42, Πατραίων 38, Νέας Σμύρνης 37, Αμαρουσίου 36, Νέας Ιωνίας 35, Ξάνθης 34 και Εορδαίας 31.

Από αυτούς του δήμους επτά και συγκεκριμένα η Κηφισιά, η Καστοριά, η Φιλοθέη-Ψυχικό, το Χαλάνδρι, η Ξάνθη και η Νέα Ιωνία Αττικής παρουσιάζουν έντονο επιδημιολογικό ενδιαφέρον λόγω ιδιομορφίας της τοπικής διασποράς και τον αριθμό των κρουσμάτων με τον συνολικό αριθμό πληθυσμού του δήμου.

Πηγή: healthreport.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews