ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/5/20

ΔΕΛΤΑ: Παρέδωσε δύο φορητούς θαλάμους ασφαλούς μεταφοράς ασθενών στο ΕΚΑΒΤρίτη, 19 Μαΐου 2020
EKABNews                 

ΔΕΛΤΑ: Παρέδωσε δύο φορητούς θαλάμους ασφαλούς μεταφοράς ασθενών στο ΕΚΑΒ
businessnews.gr


Νέα σπουδαία χορηγία από την ΔΕΛΤΑ για την αντιμετώπιση του Covid-19.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΔΕΛΤΑ, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του Covid-19, αλλά και ενισχύοντας μακροπρόθεσμα το σύστημα υγείας, παρέδωσε στο ΕΚΑΒ δύο εξειδικευμένους φορητούς θαλάμους (Patient Isolation Units ή κάψουλες) απομόνωσης και μεταφοράς ασθενών. Οι νέας τεχνολογίας κάψουλες αποτρέπουν τη μετάδοση του ιού ή άλλου νοσήματος από τον ασθενή στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, λειτουργώντας σε συνθήκες αρνητικής ή θετικής πίεσης. Χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αεροδιακομιδών από νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, προστατεύοντας όχι μόνον τον ασθενή αλλά και το πλήρωμα των αεροσκαφών.

Κατά την παράδοση των θαλάμων από τη ΔΕΛΤΑ, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νικόλαος Παπαευσταθίου δήλωσε: «Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για τη σημαντική δωρεά της ΔΕΛΤΑ, αναφορικά με την κάλυψη βασικών αναγκών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και συγκεκριμένα του Τμήματος Αεροδιακομιδών, σε φορητούς θαλάμους αρνητικής πίεσης, ειδικά για τις εναέριες, αλλά και τις θαλάσσιες διακομιδές ασθενών με μεταδιδόμενα νοσήματα. Τέτοιου είδους αξιόλογες πράξεις προσφοράς, ειδικά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης του SARS-CoV-2, θα πρέπει να αναδεικνύονται ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιοι στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια νευραλγικών φορέων της δημόσιας υγείας, όπως αυτός του ΕΚΑΒ».

Η δωρεά της ΔΕΛΤΑ στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με αυστηρές προδιαγραφές που τέθηκαν από το ΕΚΑΒ. Οι δύο κάψουλες με την παραλαβή τους προωθήθηκαν άμεσα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, καθώς ο αριθμός αυτών που είναι σε επιχειρησιακή κατάσταση είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Η εξασφάλισή τους καθίσταται ιδιαίτερα πολύτιμη προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανές αυξημένες ανάγκες μεταφοράς ασθενών, σε περίπτωση αύξησης της γεωγραφικής διασποράς των κρουσμάτων».

Δημοσιεύτηκε 18/05/2020

Πηγή: businessnews.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews