ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/5/20

Συμφωνία για τις δομές υγείας στα παράλια Λάρισας – Αίτημα δημάρχων για Σταθμούς ΕΚΑΒ σε Αγιά και ΣΕΑ ΕυαγγελισμούΑπό τη συνάντηση του αναπληρωτή διοικητή της 5ης ΥΠΕ Ηλία Τσιαούση με τους δημάρχους Τεμπών Γιώργο Μανώλη και Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα

Κυριακή, 31 Μαΐου 2020
EKABNews                 

Συμφωνία για τις δομές υγείας στα παράλια
eleftheria.gr

ΜΕΤΑΞΥ 5ης ΥΠΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ *ΑΠΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ *ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ *ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ

Το πρόγραμμα λειτουργίας των υγειονομικών δομών στα παράλια της Λάρισας συμφώνησαν οι δήμαρχοι Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας και Τεμπών Γιώργος Μανώλης με τον αναπληρωτή διοικητή της 5ης ΥΠΕ Ηλία Τσιαούση ενόψει της έναρξης της φετινής

τουριστικής περιόδου.
Η συνάντηση έγινε στις εγκαταστάσεις της 5ης ΥΠΕ με αντικείμενο τη λειτουργία και την εφημέρευση των Περιφερειακών Ιατρείων των παραλίων του νομού Λάρισας, τα οποία λειτουργούν σε πρωινό ωράριο και όπου υπάρχει επάρκεια με δύο ιατρούς.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι τα Περιφερειακά Ιατρεία Σωτηρίτσας, Στομίου και Μεσαγγάλων εκτός της καθημερινής τους λειτουργίας θα εφημερεύουν από το Σάββατο 11 Ιουλίου έως και την Κυριακή 16 Αυγούστου ημέρα Κυριακή μόνο τα Σαββατοκύριακα και με δυνατότητα παράτασης μίας ακόμα εβδομάδας, σύμφωνα με τις ανάγκες. Παράλληλα, συμφωνήθηκε και η παρουσία γιατρού στην περιοχή του Κόκκινου Νερού, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η συντήρηση των κτιριακών υποδομών εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των Περιφερειακών Ιατρείων από τις υπηρεσίες των Δήμων, με την 5η ΥΠΕ να αναλαμβάνει την τοποθέτηση νέων κλιματιστικών και τη συντήρηση των παλαιών σύμφωνα με της οδηγίες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την πανδημία Covid-19.
Από την πλευρά του ο Δήμος Αγιάς θα αναλάβει τη μίσθωση χώρου για τη λειτουργία ιατρείου στο Κόκκινο Νερό, ενώ ο Δήμος Τεμπών τη διάθεση ενός δωματίου για την διαμονή του νοσηλευτικού προσωπικού που θα μετακινηθεί από τα Κέντρα Υγείας Ελασσόνας και Φαρσάλων για την κάλυψη των Περιφερειακού Ιατρείου Μεσαγγάλων, ενώ και οι δύο δήμοι θα συνδράμουν στην καθαριότητα των Περιφερειακών Ιατρείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας ζήτησε από την 5η ΥΠΕ στα όρια του δυνατού την αγορά δύο εξεταστικών κρεβατιών στο Π.Ι. Σωτηρίτσας, καθώς και την παραχώρηση απινιδωτή για τους θερινούς μήνες και την διάθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού.
Στη συνάντηση πάντως συζητήθηκε και η προοπτική μεταφοράς της αρμοδιότητας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, με τους δύο αιρετούς πάντως να εμφανίζονται θετικοί υπό την πάγια, σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική των συνδικαλιστικών οργάνων των δημάρχων, προϋπόθεση της μεταβίβασης και των οικονομικών πόρων για την άσκηση της νέας αρμοδιότητας.

ΜΕ ΤΟ ΕΚΑΒ
Παράλληλα με τη λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων οι δύο δήμαρχοι αναμένεται να θέσουν τις προτάσεις τους και στο ΕΚΑΒ για την κάλυψη των αναγκών τη θερινή περίοδο. Ο δήμαρχος Αγιάς αναμένεται να επαναλάβει το αίτημα, που υποβάλλει κάθε χρόνο, για τη διάθεση ασθενοφόρου στα παράλια, προκειμένου σε συνδυασμό με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αγιάς να εξασφαλίζεται η ταχύτερη μεταφορά ασθενούς από την παραλιακή ζώνη σε κάποιο από τα νοσοκομεία της Λάρισας.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης έχει ήδη ζητήσει να μετακινηθεί το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ, που σταθμεύει στο ΣΕΑ Ευαγγελισμού, προς την περιοχή του κόμβου Πυργετού, ενώ συζητά με τα στελέχη του ΕΚΑΒ και εναλλακτικές λύσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραλιακών οικισμών.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Δημοσιεύτηκε 30/05/2020

Πηγή: eleftheria.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews