ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/5/20

Οικονομική ενίσχυση του ΕΚΑΒ από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για την άμεση κάλυψη θέσεων στη Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών (Κως)


Σάββατο, 30 Μαΐου 2020
EKABNews                 

Οικονομική ενίσχυση του ΕΚΑΒ από την Περιφέρεια για την άμεση κάλυψη θέσεων-Σταθμός ΕΚΑΒ στη Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών
kosvoice.gr


Την οικονομική ενίσχυση του ΕΚΑΒ για την άμεση κάλυψη επιπλέον θέσεων οδηγών και νοσηλευτών στις δομές του στο Νότιο Αιγαίο, αποφάσισε εκ νέου σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη.

Μεταξύ των θέσεων που θα καλυφθούν είναι και αυτές που αντιστοιχούν στην περιοχή του τριγώνου Καρδάμαινα – Κέφαλος – Αντιμάχεια, ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτό, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και του Επαρχείου μας, για λειτουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στη Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών.

Έτσι, μετά το μηχάνημα μοριακού ελέγχου και τους αναπνευστήρες στο Νοσοκομείο, αλλά και εν αναμονή των θαλάμων αρνητικής πίεσης, η Περιφέρεια, στην κατεύθυνση της μέγιστης εξάντλησης όλων των δυνατοτήτων της για την ενίσχυση των δομών υγείας και την υγειονομική θωράκιση των κατοίκων των νησιών, εστιάζει για μια ακόμα φορά στην Κω και στις ανάγκες της.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θέτει ως αυστηρή προϋπόθεση για την χρηματοδότηση, να καλυφθούν κατά προτεραιότητα από το ΕΚΑΒ οι προαναφερθείσες περιοχές και ταυτόχρονα να νομοθετηθεί η δυνατότητα άμεσης εκταμίευσης της χρηματοδότησης – η οποία, σημειωτέον, γίνεται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – προκειμένου οι ανάγκες των νησιών να καλυφθούν εντός του 2020.

Επόμενος άμεσος στόχος μας, θα πρέπει να είναι η δημιουργία ειδικών θαλάμων που θα λειτουργούν ως ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), για τις οποίες ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, έχει δεσμευτεί ότι θα εξοπλίσει πλήρως, εφόσον το Υπουργείο Υγείας, προχωρήσει στη στελέχωσή τους, με το απαιτούμενο Ιατρικό και Παραϊατρικό προσωπικό.

Ο τομέας της Υγείας, πρέπει να αντιμετωπίζεται χωρίς «εκπτώσεις» στα αιτήματά μας, και στην κατεύθυνση αυτή, είναι και η διεκδίκησή μας για την επαναφορά της αρμοδιότητας της Β’ ΔΥΠΕ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο Έπαρχος Κω – Νισύρου
                   
Ιωάννης Καμπανής

Πηγή: kosvoice.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews