ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/5/20

Έρχονται νέα Κέντρα Υγείας αποκλειστικά για covid-19Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020
EKABNews                 

Έρχονται νέα Κέντρα Υγείας αποκλειστικά για covid-19

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Μετά τον Μάιο αναμένεται να ξεκινήσει η εντατική ενίσχυση του ΕΣΥ για το νέο κύμα του κορονοϊού που όλοι περιμένουν να «χτυπήσει» από τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για την επόμενης φάση,
τις επόμενες εβδομάδες ξεκινά να αναπτύσσεται ένα νέο δίκτυο Κέντρων Υγείας και Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) που θα είναι αποκλειστικά για την αντιμετώπιση περιστατικών Covid-19. αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.Οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας θέλουν να απομονώσουν πλήρως στο άμεσο μέλλον τα περιστατικά της επιδημίας ώστε τα ύποπτα κρούσματα να μην απασχολούν τις εφημερίες των Νοσοκομείων και δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι διασποράς του νέου κορονοϊού. Διαβάστε ΕΔΩ ήδη πως εξυπηρετούν τα Κέντρα Υγείας όσους ασθενείς έχουν συμπτώματα: «Κορονοϊός: Πως εξυπηρετούν τα Κέντρα Υγείας και οι ιδιώτες γιατροί τους ασθενείς με COVID-19»

Ξεχωριστά οι ασθενείς
Άλλωστε επιδιώκουν στο νέο αναμενόμενο κύμα της επιδημίας να υπάρχει πλήρης διαχωρισμός στις Μονάδες Υγείας, ώστε να μη χρειαστεί όπως τώρα που χιλιάδες ασθενείς αναγκάστηκαν να αναβάλουν επισκέψεις σε γιατρούς και χειρουργεία.Οι νέες Μονάδες Υγείας που θα καθορισθούν αποκλειστικά για τον κορονοϊό, θα υποδέχονται μόνο περιστατικά που θα παρουσιάζουν τα συμπτώματα του ιού. Οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αλλά και τα Κέντρα Υγείας του Covid -19 θα διασυνδεθούν με τις κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ που ξεκίνησαν τους δειγματοληπτικούς εργασιακούς ελέγχους για τον κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό.

Πηγή: healthreport.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews