ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/5/20

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ COVID-19
Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
EKABNews                 


Αθήνα 26/05/2020
Αρ. πρωτ: 313

ΠΡΟΣ : Υπουργό Υγείας Κικίλια Βασίλειο
            Υφυπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη Βασίλειο

ΘΕΜΑ :  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ  ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ COVID-19.

Κύριε Υπουργέ
Κύριε Υφυπουργέ,

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ συνέβαλαν μέχρι σήμερα, παρά τις παθογένειες του συστήματος Υγείας, τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των περιστατικών του κορωνοϊού COVID-19. Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν κυρίως σε Προσωπικό και Ασθενοφόρα οι Διασώστες του ΕΚΑΒ υπερβάλλανε εαυτό για να αντεπεξέλθουν σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπως εξελίχθηκε. Καθημερινά πηγαίνουμε σε αδιάγνωστα περιστατικά. Είμαστε οι πρώτοι που ερχόμαστε σε επαφή με τον πολίτη. Η αναγνώριση του έργου μας από την Κυβέρνηση, τα Πολιτικά Κόμματα, τα ΜΜΕ και τους πολίτες είναι καθολική. Μας αποκαλούν «ήρωες». Δεχόμαστε καθημερινά συγχαρητήρια από τον κόσμο.  Συνάδελφοι μας νόσησαν και άλλοι τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Μετά λύπης όμως διαπιστώνουμε ότι με τη λήξη της  πρώτης φάσης της υγειονομικής κρίσης μας ξέχασαν ήδη.
Στο σχέδιο νόμου «Κύρωση α) της από 13.4.2020 Π.Ν.Π. ΄΄Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις΄΄ (Α΄ 84) και β) της από 1.5.2020 Π.Ν.Π. ΄΄Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα΄΄ (Α΄ 90) και άλλες διατάξεις» που συζητείτε στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων  και στο Άρθρο 27 «Παροχή έκτακτης ενίσχυσης σε προσωπικό απασχολούμενο σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ ή κλινικές ασθενών από κορωνοϊό COVID-19» οι διασώστες του ΕΚΑΒ που μετέφεραν επιβεβαιωμένα κρούσματα ή ύποπτα περιστατικά τα οποία στην πορεία επιβεβαιώθηκαν ως νοσούντες δεν συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προερχόμενης από δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού COVID-19.
Θεωρούμε ότι η ένταξη μας στους δικαιούχους της οικονομικής ενίσχυσης είναι δίκαιη και αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση της πολιτείας απέναντι μας.
Εμείς με αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό θα συνεχίσουμε να δίνουμε την «μάχη» στην πρώτη γραμμή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews