ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/5/20

ΠΟΕΔΗΝ: Απλήρωτοι από τον ΕΟΔΥ (νυκτερινά, αργίες και λειψός μισθός) εκατοντάδες υπάλληλοι Νοσοκομείων, ΕΚΑΒ, Κέντρων Υγείας (Νοσηλευτές, Διασώστες κ.α.) με το πρόγραμμα PHILIOSΠέμπτη, 14 Μαΐου 2020
EKABNews                 


ΑΘΗΝΑ    14/05/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2823

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απλήρωτοι από τον ΕΟΔΥ (νυκτερινά, αργίες και λειψός μισθός) εκατοντάδες υπάλληλοι Νοσοκομείων, ΕΚΑΒ, Κέντρων Υγείας (Νοσηλευτές, Διασώστες κ.α.) με το πρόγραμμα PHILIOS

Με φορέα τον ΕΟΔΥ στα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και άλλες Μονάδες Υγείας όλης της χώρας εργάζονται εκατοντάδες συνάδελφοι από προκήρυξη 1575 υπαλλήλων (Νοσηλευτών, Διασωστών και άλλων ειδικοτήτων) με το πρόγραμμα PHILIOS «ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση».
Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή διακομίζοντας περιστατικά κορωνοϊού όσοι εργάζονται στο ΕΚΑΒ και περιθάλπουν περιστατικά κορωνοϊού όσοι εργάζονται στα Νοσοκομεία σε ΜΕΘ και άλλες κλινικές.
Εργάζονται από τον Δεκέμβριο 2019 και είναι απλήρωτες Κυριακές, αργίες και νυκτερινά. Ο ΕΟΔΥ που είναι φορέας δεν τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα.
Ταυτόχρονα ο ΕΟΔΥ τους καταβάλλει κουτσουρεμένο το μισθό τους χωρίς το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, το Επίδομα Παραμεθόριων Περιοχών σε όσους εργάζονται σε Μονάδες Υγείας Παραμεθόριων περιοχών.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει στον ΕΟΔΥ για να επιλυθεί η εν λόγω αδικία. Δεν μπορεί οι Νοσηλευτές, οι Διασώστες και άλλοι Επαγγελματίες Υγείας να λαμβάνουν κουτσουρεμένες αποδοχές από τον ΕΟΔΥ και να παρέχουν απλήρωτη εργασία.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews