ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/5/20

Takuo Aoyagi: «Έφυγε» ο Ιάπωνας επιστήμονας και εφευρέτης του οξύμετρουΤρίτη, 5 Μαΐου 2020
EKABNews                 

Takuo Aoyagi: “Έφυγε” ο Ιάπωνας επιστήμονας και εφευρέτης του οξύμετρου
defence-point.gr


Ας αποχαιρετήσουμε με ευγνωμοσύνη έναν επιστήμονα που ευεργέτησε την ανθρωπότητα όσο λίγοι. Ο Takuo Aoyagi είναι ο εφευρέτης του οξύμετρου. Το οξύμετρο είναι μια μικρή συσκευή που τοποθετείται στο δάχτυλο και μετράει το επίπεδο κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα.

Ο δείκτης αυτός είναι πολύτιμος στην έγκαιρη αντιμετώπιση της CoViD στην οποία παρατ;Efηρείται το φαινόμενο της σιωπηλής υποξίας. Σ’ αυτή τη φάση, η ένδειξη κορεσμού κάτω από 96% θα πρέπει να οδηγήσει τον ασθενή στο Νοσοκομείο οπωσδήποτε γιατί αν περιμένουμε να εμφανιστεί δύσπνοια τότε θα είναι οριακά αργά.

Ο ενεργός σύνδεσμος είναι από τους NYT για όσους θέλουν να διαβάσουν δυο λόγια γι’ αυτόν τον σημαντικό άνθρωπο που η προσφορά του είναι και θα είναι ανεκτίμητη.


ΠΗΓΗ: FACEBOOK

Δημοσιεύτηκε 04/05/2020

Πηγή: defence-point.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews