ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/6/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΠ ΕΚΑΒ (25/06/2020) ΕΝΑΡΞΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ 29/06/2020-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΙΤΗΡΙΑΠέμπτη, 25 Ιουνίου 2020
EKABNewsΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια της από 13/6/2020 απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, ενημερώνουμε τους πολίτες της χώρας ότι από την Δευτέρα 29/6/2020 δεν θα γίνονται με ευθύνη των Διοικητών των Νοσοκομείων τα εξιτήρια από τα Νοσοκομεία της χώρας καθώς και οι επανεξετάσεις των συμπολιτών μας που χρήζουν μεταφορά με ασθενοφόρο.
Είναι οξύμωρο ενώ υπάρχει η πολιτική βούληση και η αντίστοιχη εντολή από το Υπουργείο Υγείας για πρόσληψη επικουρικού Προσωπικού (Διασώστες Πληρώματα ασθενοφόρου) οι περισσότεροι Διοικητές Των ΥΠΕ και των Νοσοκομείων να κωφεύουν.
Είναι παράλογο οι Διοικητές των ΥΠΕ να κρύβουν το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλί.
Είναι ξεκάθαρο πως η μη εκτέλεση των οδηγιών του Υπουργείου για προσλήψεις Διασωστών στα Νοσοκομεία της χώρας οδηγεί τους ιδιώτες μέσα στους χώρους των νοσοκομείων. Είναι άλλωστε καταγεγραμμένο πως στην Αττική το 2016 υπήρχαν μόνο 40 ιδιωτικά Ασθενοφόρα που κάνανε επι πληρωμή τα εξιτήρια των Νοσοκομείων και στο τέλος του 2018 αυτά είχαν ξεπεράσει τα 160.
Είναι λοιπόν καταγεγραμμένο ότι στην Αθήνα τουλάχιστον από το 2016 έως το 2018 έχουν εισχωρήσει τα ιδιωτικά ασθενοφόρα πάρα πολύ μέσα στα Δημόσια Νοσοκομεία και καπηλεύονται την ανάγκη των συμπολιτών μας για Διακομιδή.
Φτάνει πια η εκμετάλλευση των ασθενών.
Φτάνει πια  στην αδιαφορία των ΥΠΕΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ των Νοσοκομείων.
Άμεσα πρέπει όλοι οι Διοικητές των ΥΠΕ να ανοίξουν θέσεις για προσλήψεις προσωπικού (Διασώστες πληρώματα Ασθενοφόρου) με στόχο την εξυπηρέτηση των Ασθενών τους.
Εάν δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν τότε άμεσα να ενημερωθούν από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούν στην Προνοσοκομειακή φροντίδα η μη τήρηση των Οδηγιών που έχουν από το Υπουργείο.
Άμεσα οι Διοικητές των Νοσοκομείων να έρθουν σε συνεννόηση με του κατά τόπους Διευθυντές των Παραρτημάτων του ΕΚΑΒ και με τους Εργαζομένους  για να ενημερωθούν για το πώς θα λύσουν το πρόβλημα που οι ίδιοι τους έχουν δημιουργήσει διαχρονικά.
Ως εργαζόμενοι Διασώστες Πληρώματα Ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ προσπαθούσαμε  και προσπαθούμε  να «Βάλουμε Πλάτη» και σ αυτό το  πρόβλημα αλλά δυστυχώς αυτό δεν δίνει λύση.
Η οποιαδήποτε εμπλοκή του ΕΚΑΒ στα εξιτήρια των Νοσοκομείων δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο σκοπό του ΕΚΑΒ που δεν είναι άλλος από την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και πολύ περισσότερο στις μέρες μας που  οι Διασώστες του ΕΚΑΒ καλούνται να αντιμετωπίσουν και όλα τα περιστατικά με covid-19.
Είναι επικίνδυνο για την δημόσια υγεία να δεσμεύονται Ασθενοφόρα και προσωπικό του ΕΚΑΒ για τα Εξιτήρια των Νοσοκομείων και από την άλλη να καθυστερούμε στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.
Είναι οξύμωρο εν όψει της Δωρεάς Διασωστικών Ελικοπτέρων και αεροσκαφών από ίδρυμα Σ. Νιάρχος εμείς να συζητάμε ακόμη για τα εξιτήρια άλλων οργανισμών και όχι για το πώς θα Αναβαθμιστούν οι Δεξιότητες του συνόλου  των Διασωστών του ΕΚΑΒ για να μπορεί να στελεχώσει με επάρκεια τα μέσα αυτά.
Άμεσα λοιπόν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, οι Διευθυντές του ΕΚΑΒ, οι Διοικητές των ΥΠΕ  και οι Διοικητές των Νοσοκομείων να πάρουν τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα δώσουν λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα. 
Ως το επίσημο από την πολιτεία όργανο  εκπροσώπησης των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και προάσπισης των Δικαιωμάτων τους έχουμε την νόμιμη υποχρέωση να  πράξουμε   τα (αυτονόητα) προβλεπόμενα στην κείμενη Νομοθεσία και να σας ενημερώσουμε ότι με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο μας  προχωράμε από την Δευτέρα 29/6/2020 στην ανάδειξη του προβλήματος μέσα από την κινητοποίηση που ήδη εξωδίκως έχουμε  κοινοποιήσει.

Για το Γ.Σ

           Ο                                                                                              Ο

       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                                         ΓΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣΓεν. Γραμματεία Π.Ο.Π ΕΚΑΒ


Δείτε στο EKABNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Νωρις θυμηθήκατε για να κάνετε κάτι τέλεια αντανακλαστικα με εκπλησετε με κρύα καρδιά το κάνετε σίγουρα για το επίδομα δεν παίζει κάτι μην μιλάτε πρόβατα η συνδηκαλεσταδες τα ξέρουν όλα και πάνε τα προβατάκι εκεί που θελουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews