ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/6/20

Κορονοϊός: Οι φόβοι των αρχών για τους επόμενους 2,5 μήνεςΔευτέρα, 15 Ιουνίου 2020
EKABNews

Κορονοϊός: Οι φόβοι των αρχών για τους επόμενους 2,5 μήνες
healthreport.gr

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Με έντονη ανησυχία παρακολουθούν πλέον οι ειδικοί επιστήμονες το άνοιγμα της χώρας, αφού από σήμερα φθάνουν επισκέπτες και τουρίστες από δεκάδες χώρες. Δείτε ΕΔΩ από ποιες: «Κορονοϊός: Από ποιες χώρες φθάνουν από σήμερα τουρίστες – Οι έλεγχοι και η καραντίνα»

Εξάλλου ανάμεσα στις χώρες είναι και εκείνες που είχαν χιλιάδες νεκρούς και κρούσματα του κορονοϊού.

Γι αυτό και οι ειδικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στους ελέγχους που θα πρέπει να γίνουν ώστε να μην δημιουργηθούν μικρές τοπικές εστίες της επιδημίας.Οι τρεις φόβοι που έχουν κατακλύσει τις υγειονομικές αρχές για τους επόμενους 2,5 μήνες, σχετίζονται καταρχάς με τους τουρίστες που θα φθάσουν στη χώρα μας από σήμερα. Άλλωστε είναι πιθανό να διασπείρουν τον ιό, δεδομένου ότι κάποιοι θα προέρχονται και από περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Και το ζήτημα είναι ότι παρά τα τεστ που θα γίνονται, είναι πιθανό να ξεφύγει ο ιός από τους λεγόμενους ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Προβληματισμός και φόβος υπάρχει όμως και για τους Έλληνες που θα πάνε διακοπές. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν απεδείχθη από τους ελέγχους πως πολλοί έχουν ξεχάσει ότι υπάρχει πανδημία, ενώ είναι δύσκολο και επειδή οι περισσότεροι έχουν χαλαρώσει λόγω της καλής επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας.Παράλληλα βασικό αγκάθι εξακολουθούν να αποτελούν οι ειδικές κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι Ρομά, οι μετανάστες, κ.λ.π. Η πρόσφατη εμπειρία από την Ξάνθη όπου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υποχρεώθηκε να εφαρμόσει για πρώτη φορά το τοπικό lockdown, αλλά και η περίπτωση στο Κρανίδι όπου διαμένουν σε μεγάλο συγχρωτισμό μετανάστες, απέδειξε ότι δύσκολα μπορούν να ελεγχθούν κάποιοι πληθυσμοί.About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews