ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/6/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 29/06/2020)
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020
EKABNews

 

Αθήνα 24/06/2020
Αρ. πρωτ.: 336

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, πιστοποιημένοι και εξειδικευμένοι στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, αντιμετωπίζουμε καθημερινά 24ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, περιπτώσεις ασθενών που κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα αλλά και άμεσα η ζωή τους. Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν κυρίως σε Προσωπικό και Ασθενοφόρα, χωρίς άδειες, και με ελάχιστα ρεπό υπερβάλλαμε εαυτό για να ανταπεξέλθουμε το τελευταίο διάστημα σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η αναγνώριση του έργου μας από την Κυβέρνηση, τα Πολιτικά Κόμματα, τα ΜΜΕ και τους Πολίτες είναι καθολική.
Παρά τις δεσμεύσεις όμως που προηγήθηκαν δεν έχουν ικανοποιηθεί ακόμη, ένα μήνα μετά την επιστροφή στην κανονικότητα και λίγο πριν το δεύτερο κύμα πανδημίας, βασικά για τη εργασία μας αιτήματα.
Η στολή είναι απαραίτητή για την προσωπική μας Ασφάλεια. Μας προστατεύει από λοιμώδη νοσήματα και βιολογικούς παράγοντες. Αποτελεί το κύριο Μέσο Ατομικής Προστασίας μας. Μας παρέχεται εδώ και 12 χρόνια. Για το 2020 δεν μας έχει καταβληθεί ακόμη!
Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε πια για την αναγκαιότητα ένταξής μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Διεκδικούμε την ένταξη μας εδώ και τώρα στα ΒΑΕ με ειδικό καθεστώς για το προσωπικό του ΕΚΑΒ (25 έτη στα επείγοντα-58 ετών στην σύνταξη).
Ο υπουργός Υγείας κος Κικίλιας αναγνωρίζοντας το έργο μας δεσμεύτηκε δημόσια για την θέσπιση κινήτρων για τους διασώστες που εργάζονται στα ασθενοφόρα με την μορφή επιδόματος. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει υλοποιηθεί.
Η ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ. Αναγκαζόμαστε για ένα ακόμη καλοκαίρι να καλύπτουμε τις ανάγκες που υπάρχουν στα νησιά του Αιγαίου κατά την διάρκεια των αδειών μας. Εργαζόμαστε ακόμη και στα ρεπό μας για να υπάρχει ο ελάχιστος αριθμός ασθενοφόρων στην κίνηση. Αν και έχουν εγκριθεί 900 περίπου θέσεις διασωστών ακόμη δεν έχουν προσληφθεί.
Καμία παραχώρηση υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα - Δημιουργία πανελλαδικού και δημόσιου πτητικού φορέα από το ΕΚΑΒ.
Για τους παραπάνω λόγους, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και στους πολίτες αποδέκτες των υπηρεσιών μας προκηρύσσουμε προειδοποιητική τετράωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 29 Ιουνίου από τις 11:00 πμ και καλούμε τα μέλη μας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 πμ στο Πεδίο του Άρεως. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.
Ζητάμε την άμεση λύση των αιτημάτων μας από την Κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε σε επαναλαμβανόμενες καθημερινές κινητοποιήσεις  αρχής γενομένης από την Τρίτη 30 Ιουνίου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας


Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

 1. KK,
  Ιεραρχήστε τα ζητούμενα, 1. Πρώτα πρώτα να εξασφαλίσετε να δοθεί σε όλο το προσωπικό ώστε να μην υπάρχουν ανισότητες, μπορεί να υπάρξουν τεχνικοί ή άλλες ειδικότητες και η Διοίκηση να μην τους έχει συμπερίλάβει στις απαραίτητες λίστες
  2. Η είσοδος στα βαρέα & ανθυγιεινά είναι μονόδρομος, είναι όπως το ποτάμι έχει μία και μόνο ροή και πρεπει να γίνει άμεσα
  3. Μη ζητάμε προσωπικό όταν δεν έχουμε προμηθευτεί ασθενοφόρα, που θα εργαστούν οι νεοδιοριζόμενοι ;
  4. Παραθέστε στοιχεία και να διεκδικήσυμε με επιχειρήματα

  Με φιλική διάθεση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Akoma to epidoma poli koroidia den mas ipologizi kanis

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews