ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/6/20

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ-2 για την ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΝΙΘΠέμπτη, 11 Ιουνίου 2020
EKABNews
Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΝΙΘ, σχετικά με τη συνοδεία της αστυνομίας στα ασθενοφόρα που εισέρχονται στους καταυλισμούς των προσφύγων. Χαρακτηρίζει το δικαίωμα προστασίας των εργαζομένων ως ρατσισμό(!) και μέμφεται την επικεφαλής του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσ/νίκης γιατρό κα Καραμπελίδου η οποία και μετά από απαίτηση των εργαζομένων φρόντισε για το αυτονόητο, τη διασφάλιση δηλαδή της σωματικής ακεραιότητας των διασωστών, προκειμένου να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, αφού είχαν πληθύνει τα περιστατικά επιθέσεων και βίας εναντίον τους.
Αν τα μέλη της ΕΝΙΘ διακατέχονται από ιδεοληψίες ή έχουν άλλου είδους σύνδρομα και προκαταλήψεις και θέλουν να εξυπηρετήσουν ή να αντιπαλαίουν άλλου είδους συμφέροντα, πολιτικά ή μη, αυτό δεν τους δίνει το δικαίωμα να συκοφαντούν και να σπιλώνουν μια ολόκληρη υπηρεσία. Ας διεκδικήσουν αυτά που θέλουν και όταν (γεγονός το οποίο δεν ευχόμαστε σε καμία περίπτωση) μαχαιρωθούν οι συνάδερφοί τους, όπως μαχαιρώθηκαν και προπηλακίστηκαν οι δικοί μας, προστρέχοντας σε περιστατικό, ας έρθουν να μας μιλήσουν τότε για ρατσισμό, στο δικαίωμα της αυτονόητης προστασίας της σωματικής ακεραιότητας.
Η Διεύθυνση και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ δεν αρνήθηκαν ΠΟΤΕ την προσφορά των υπηρεσιών τους και δεν κατηγοριοποίησαν ανθρώπους, έχουν δε αποδείξει την ευαισθησία τους στην ευάλωτη αυτή ομάδα των προσφύγων συνανθρώπων μας. Η προστασία όμως της σωματικής τους (και όχι μόνο) ακεραιότητας δεν αποτελεί απλά ένα αναφαίρετο δικαίωμα και συνάμα υποχρέωση διασφάλισης της από πλευράς της υπηρεσίας, αλλά είναι μια ευνόητη προϋπόθεση και παραδοχή από οποιονδήποτε νοήμονα άνθρωπο.
Συνεπώς κάθε προσέγγιση και χαρακτηρισμός περί ρατσισμού, που απευθύνεται στο σύνολο της υπηρεσίας μας, επιστρέφεται στα μέλη της ΕΝΙΘ ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, και τους καλούμε να ανακαλέσουν γιατί πέρα από το γεγονός ότι εκτίθενται ανεπανόρθωτα στο κοινωνικό σύνολο, επιφυλασσόμαστε για κάθε περαιτέρω νόμιμη ενέργειά μας.
                                     
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΕΒΕΛΟΓΛΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ                              ΒΕΝΤΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Δείτε στο EKABNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews