ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/6/20

Με απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (υπ’ αριθ 317/2020) δικαιώνεται άνδρας για τη λήψη σύνταξης με ανήλικο παιδίΤετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
EKABNews                 


 ΑΘΗΝΑ 2/6/2020

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2964

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου
(υπ’ αριθ 317/2020) δικαιώνεται άνδρας για τη λήψη σύνταξης με ανήλικο παιδί.

Με τους ισχύοντες ασφαλιστικούς νόμους δεν υπάρχει δυνατότητα λήψης σύνταξης στους άνδρες με ανήλικο παιδί που συμπληρώνουν 25 ασφαλιστικά έτη το έτος 2010 εν’ αντιθέσει με τις γυναίκες με ανήλικο παιδί.
Το δικαίωμα λήψης σύνταξης με ανήλικο παιδί δόθηκε στους άνδρες με τη συμπλήρωση 25ετίας από τα έτη 2011, 2012 στα πλαίσια της ίσης ασφαλιστικής μεταχείρισης ανδρών και γυναικών. Όχι όμως για το έτος 2010..
Είναι αυτονόητη και δίκαιη η εν’ λόγω απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και καλούμε τον Υπουργό Εργασίας να τη Νομοθετήσει.
Το δικαίωμα συνταξιοδότησης με την εν λόγω ρύθμιση αφορά τους άνδρες που συμπληρώνουν 25 ασφαλιστικά έτη το έτος 2010 και έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 50 ετών έως 18 Αυγούστου 2015. Από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά αυξάνουν σταδιακά τα όρια ηλικίας και το έτος 2022 διαμορφώνεται στα 67 έτη).
Για δεκάδες συναδέλφους είναι μία διέξοδος να βγουν σε σύνταξη λόγο νωρίτερα από 67 ετών, με δεδομένο ότι δεν είμαστε ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.grΕξίσωση ορίων ηλικίας ανδρών-γυναικών για λήψη σύνταξης με ανήλικο παιδί
Από την Ολομέλεια του Εκλεκτικού Συνεδρίου εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 317/2020 απόφαση, η οποία απορρίπτει την αναίρεση που είχε ασκήσει το Δημόσιο κατά της απόφασης του Β΄ Τμήματος, το οποίο δικαίωνε άνδρα υπάλληλο που είχε προσφύγει για τα όρια συνταξιοδότησης με ανήλικο παιδί (25ετία/2010).

Το δικαίωμα λήψης σύνταξης με ανήλικο παιδί δόθηκε στους άνδρες, με τη συμπλήρωση 25ετίας από τα έτη 2011, 2012 στο πλαίσιο της ίσης ασφαλιστικής μεταχείρισης ανδρών και γυναικών. Εντελώς αυθαίρετα, όμως, δεν είχε δοθεί για το έτος 2010.

Το δικαίωμα συνταξιοδότησης, με την εν λόγω απόφαση, αφορά τους άνδρες που συμπληρώνουν 25 ασφαλιστικά έτη το έτος 2010 και έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 50 ετών έως 18 Αυγούστου 2015. Από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά αυξάνουν σταδιακά τα όρια ηλικίας και το έτος 2022 διαμορφώνεται στα 67 έτη).

Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τον Υπουργό Εργασίας να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση, υλοποιώντας την 317/2020 απόφαση της Ολομέλειας του Εκλεκτικού Συνεδρίου.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Σημείωση: Επισυνάπτουμε τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.Πηγή:  adedy.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews