ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/6/20

Επίσκεψη Κικίλια στο Νοσοκομείο Σάμου-ΕΚΑΒ: 4 νέοι διασώστες και εξασφάλιση στέγηςΠέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
EKABNews                 

Το δημοσίευμα για το κοντέινερ που στεγάζει το ΕΚΑΒ Σάμου  ενεργοποίησε τον Υπουργό Υγείας με αποτέλεσμα κατά την σημερινή επίσκεψη στο νοσοκομείο Σάμου να ανακοινώσει την εξασφάλιση κατάλληλου χώρου στο Βαθύ.

Στέγη για το ΕΚΑΒ Σάμου εξασφάλισε ο Βασίλης Κικίλιας
parapolitika.gr

Βασίλης Βενιζέλος

Έναν ωραίο χώρο στο Βαθύ προσφέρει η Ένωση Οινοπαραγωγών

Έχει και πολύ θετικά πρακτικά αποτελέσματα η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στις υγειονομικές μονάδες της Σάμου.

Ευθύς μόλις ο Βασίλης Κικίλιας διαπίστωσε με τα ίδια του τα μάτια ότι το ΕΚΑΒ του νησιού «στεγάζεται» τα τελευταία χρόνια σε μερικά… κοντέινερ, επικοινώνησε πάραυτα με τον δήμαρχο της περιοχής και ήρθε σε συνεννόηση με τους υπευθύνους της τοπικής Ένωσης Οινοπαραγωγών.

Το πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα είναι η Ένωση Οινοπαραγωγών να παραχωρήσει έναν ομολογουμένως πολύ όμορφο χώρο στο Βαθύ, προκειμένου να στεγάσει αξιοπρεπώς όλες τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ Σάμου.

Ποιος είπε ότι οι επισκέψεις του Βασίλη Κικίλια στις υγειονομικές μονάδες της χώρας μας δεν συνοδεύονται από λύσεις και ευχάριστες εξελίξεις;

Πηγή: parapolitika.grΔήλωση Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια μετά την επίσκεψή του στο ΓΝ Σάμου
moh.gov.gr
04/06/2020


Επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποιεί ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στο ΓΝ Σάμου, ο κ. Κικίλιας συγκάλεσε σύσκεψη με τη Διοίκηση και εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ικανοποιημένος από τη λειτουργία του Νοσοκομείου και στην πρώτη φάση της πανδημίας, σε ένα νησί που δεν έχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Ειδικότερα, από την αρχή του έτους στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου:

- Έχουν πραγματοποιηθεί 28 προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.

- Έχει τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, οικίσκος πρώτης διαλογής ύποπτων περιστατικών Covid-19.

- Έχει διαμορφωθεί και εξοπλιστεί θάλαμος λήψης δειγμάτων.

- Έχει εγκατασταθεί φορητό ακτινολογικό μηχάνημα και εξοπλισμός για τη διασωλήνωση περιστατικών Covid-19

- Έχουν πλήρως αναπτυχθεί δύο επιπλέον κλίνες ΜΕΘ. Σήμερα, το Νοσοκομείο διαθέτει έξι κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι τρεις ΜΕΘ-Covid.

Επιπλέον, ξεκινούν έργα ανακαίνισης της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου και στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα εργασίες συντήρησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Τέλος, στο σχεδιασμό ενίσχυσης του νησιού για την καλοκαιρινή περίοδο, τοποθετούνται από το ΕΚΑΒ εντός των επόμενων ημερών τέσσερις επιπλέον διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στο ΓΝ Σάμου, ο Υπουργός Υγείας έκανε την εξής δήλωση:

«Μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος.

Η νησιωτικότητα είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς ως χώρα.

Στην πιο δύσκολη στιγμή που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας, ειδικά το ακριτικό νησί της Σάμου.

Γι’ αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ. Είδα το νοσοκομείο, μίλησα με τη Διοίκηση, τους εργαζόμενους, τους ιατρούς, τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθώ το Δήμαρχο και το Κέντρο Υγείας στο Καρλόβασι.

Είναι πλέον εμφανές, ότι το υγειονομικό κομμάτι πρέπει να ενταχθεί στο σύστημα της εθνικής μας ασφάλειας και είναι πάρα πολύ κομβικό το να στηρίζονται τα ακριτικά νησιά μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγω, ως Υπουργός Υγείας, να ξεκινήσω από τη Σάμο τις επισκέψεις μου στην ακριτική Ελλάδα και στα νησιά μας».

Πηγή: moh.gov.gr

Δείτε στο EKABNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews