ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/6/20

Ρωσία: Σχεδόν 500 γιατροί και νοσηλευτές έχουν πεθάνει από τον κορονοϊόΠέμπτη, 18 Ιουνίου 2020
EKABNews

Ρωσία: Σχεδόν 500 γιατροί και νοσηλευτές έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό στην Ρωσία
capital.gr


Σχεδόν 500 γιατροί και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού έχουν πεθάνει στην Ρωσία από τον νέο κορονοϊό, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας (Roszdravnadzor) Άλα Σαμοϊλόβα.

"Σήμερα, επιβεβαιώνουμε ότι η επιδημία προς το παρόν δεν έχει τελειώσει. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι στην Ρωσία έχουν νοσήσει και δυστυχώς περισσότεροι από 7500 μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει…489 είναι μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Δηλαδή σχεδόν 500 άνθρωποι, οι οποίοι είναι συνάδελφοι μας τους χάσαμε" δήλωσε η Σαμοϊλόβα κατά την διάρκεια on-line διάσκεψης που ήταν αφιερωμένη στην Ημέρα του ΙατρικούΠπροσωπικού.

Μετά την δήλωση της Σαμοϊλοβα, όπως γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta, το γραφείο τύπου της υγειονομικής υπηρεσίας (Roszdravnadzor) ανακοίνωσε ότι η Σαμοϊλοβα αναφέρθηκε σε μη επίσημα στοιχεία "που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο".


Στις 26 Μαΐου το ρωσικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι πέθαναν 101 ιατροί και νοσηλευτές από τον Covid-19, ενώ η ανεπίσημη ιστοσελίδα που δημιούργησαν οι ίδιοι οι γιατροί ανέφερε ότι από τον νέο κορονοϊοό έχουν χάσει την ζωή τους 444 μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Σύμφωνα με την Σαμοϊλοβα, αρχικά η χώρα δεν ήταν πλήρως έτοιμη να αντιμετωπίσει την πανδημία, ειδικότερα υπήρχαν λίγα μέσα ατομικής προστασίας/ "Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη….Εάν μιλήσουμε ευθέως, πρέπει να πω ότι κατά την έναρξη υπήρξαν παράπονα, υπήρξαν κάποιες ελλείψεις, σήμερα όμως όλα λειτουργούν λίγο- πολύ βάσει σχεδίου. Σήμερα σχεδόν δεν ακούμε παράπονα.. που να λένε ότι τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεν διαθέτουν μέσα ατομικής προστασίας ή δεν κάνουν τέστ", δήλωσε η Σαμοϊλοβα.

Στον "κατάλογο μνήμης" που έχουν συντάξει οι ίδιοι οι γιατροί υπάρχουν 444 ονόματα μελών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από την Ρωσία και ακόμη 61 ονόματα ιατρών από άλλες χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: capital.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews