ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/6/20

Βουλή: Καταγγελία Πολάκη για νέο δώρο της κυβέρνησης στον Βασιλάκη της AegeanΤρίτη, 9 Ιουνίου 2020
EKABNews                 

Βουλή: Καταγγελία Πολάκη για νέο δώρο της κυβέρνησης στον Βασιλάκη της Aegean
documentonews.gr


«Θέλετε να σπρώξετε 13 εκατομμύρια ευρώ στον Βασιλάκη της Aegean» κατήγγειλε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο Παύλος Πολάκης κατά τη συζήτηση για την τροποποίηση της σύμβασης δωρεάς του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που αφορά την αναβάθμιση των υποδομών της χώρας για τις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ,

Παρά τις αντίθετες κατευθύνσεις που είχαν δοθεί στην εν λόγω σύμβαση από την προηγούμενη κυβέρνηση, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιλέγει να αποδεσμεύσει την Πολεμική Αεροπορία από την επιχειρησιακή ευθύνη των αεροδιακομιδών, επιτρέποντας την ανάθεση του έργου σε ιδιώτη, του οποίου τα μέσα θα επιτάσσονται.

«Είναι προβληματικό πολιτικά» αρκέστηκε να σχολιάσει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, ενώ ο Π. Πολάκης τόνισε απευθυνόμενος στον υφυπουργό Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη: «Αυτή η αλλαγή που κάνετε εδώ έχει ονοματεπώνυμο. Η τροποποίηση γίνεται παρά μόνο γιατί το δέχεται το Ίδρυμα ¨Νιάρχος¨, γιατί θέλετε να σπρώξετε 13 εκατομμύρια ευρώ στο Βασιλάκη της Aegean».

«Δεν φτάνουν τα 130 που παίρνει από επιχορηγήσεις και δεν παίρνουμε πενιά, ούτε μετοχή…» υπενθύμισε ο πρώην αν. υπουργός Υγείας αναφορικά με την κρατική ενίσχυση που δίνεται στην αεροπορική εταιρία χωρίς κανένα αντάλλαγμα για το Δημόσιο. «Μην το κάνετε» προέτρεψε ο Π. Πολάκης τον Β. Κοντοζαμάνη, ξεκαθαρίζοντας πως ο υφυπουργός Υγείας θα φέρει την ευθύνη για την απεμπλοκή της Πολεμικής Αεροπορίας από τη διαχείριση των πτητικών μέσων του ΕΚΑΒ.

Πηγή: documentonews.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews