ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/6/20

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ: Καμία εκχώρηση τμημάτων του ΕΚΑΒ στους ιδιώτες. Οι εργαζόμενοι ζητούν ασφαλές περιβάλλον εργασίας και αξιοπρέπειας.Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
EKABNews                 


31.05.2020

Ανακοινώθηκε και επίσημα από την Πολεμική Αεροπορία ότι πλέον δεν διαθέτει κανένα αεροπορικό μέσο στο ΕΚΑΒ και σταμάτησε την ενίσχυση στον τομέα των αεροδιακομιδών, λόγω αδυναμίας.

Είναι προφανές ότι το ΕΚΑΒ θα πρέπει να αναζητήσει άλλες λύσεις υποκατάστασης του τρόπου που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο των αεροδιακομιδών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προτάθηκε η κάλυψη των αναγκών του ΕΚΑΒ να γίνεται από ιδιωτική εταιρία με αεροσκάφος τύπου ATR42-500.

Επισημαίνουμε ότι η συνεργασία με τον ιδιωτικό χώρο και ειδικά στο τμήμα των αεροδιακομιδών, πληρώθηκε με την ζωή συναδέλφων μας, από λάθη του παρελθόντος που πρέπει να γίνουν μάθηματα για το μέλλον του ΕΚΑΒ.

Σήμερα υπάρχει έντονη ανησυχία ότι οι ιδεοληψίες της παρούσας κυβέρνησης για εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα μπορεί να οδηγήσουν σε είσοδο ιδιωτών στις
αεροδιακομιδές και τις διακομιδές προγραμματισμένων περιστατικών, στο λεγόμενο «φιλέτο» του ΕΚΑΒ, το οποίο θεωρείται πολύ κερδοφόρο.

Τονίζουμε ότι, δεν μπορεί να θεωρηθούν οι αεροδιακομιδές ευκαιρία «αρπαχτής» γιατί θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο και για την υγειονομική κάλυψη και για τους χρήστες της.

Κανένας λοιπόν εργαζόμενος δεν πρέπει να γίνει θυσία στις ορέξεις των ιδιωτών και κανένα Σωματείο υποχείριό τους, με βάση τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Στηρίζουμε την Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους, χωρίς καμία εκχώρηση τμημάτων του ΕΚΑΒ στους ιδιώτες.

Αγωνιζόμαστε για:
  • Ενδυνάμωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην προσπάθεια της έγκαιρης διάγνωσης.
  • Ενδυνάμωση των δομών άμεσης αντιμετώπισης, να μπορεί να μείνει ασφαλής σε νοσοκομείο ή έστω Κέντρο Υγείας ένας ασθενής μέχρι να διακομιστεί σε ασφαλέστερη θέση.
  • Επάρκεια μέσων, προσώπων, μηχανισμών και σχεδιασμού ώστε να μπορεί ένας ασθενής να μεταφερθεί σε μεγάλα τριτοβάθμια νοσοκομεία.

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews