ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/6/20

Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, ΒίντεοΚυριακή, 28 Ιουνίου 2020
EKABNews

Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης (βίντεο)
evros24.gr

Από Νικήτας Διαμαντόπουλος

Σημαντικές ελλείψεις τόσο στο προσωπικό όσο και στις δομές της αναφέρει το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, σημειώνοντας ενδεικτικά ότι για την κάλυψη των υφιστάμενων κενών του προγράμματος απαιτείται από κάθε υπάλληλο στο πλήρωμα του ασθενοφόρου να εργάζεται καθ’ υπέρβαση του νόμιμου ωραρίου του.

Εν τούτοις, το ΚΥ απαιτεί ενίσχυση στις υφιστάμενες δομές και προσλήψεις απαιτούμενου προσωπικού.


Όπως αναφέρει μάλιστα σε επιστολή που απέστειλε προς την 4η ΔΥΠΕ αλλά και τους Βουλευτές Έβρου, Αναστάσιο Δημοσχάκη και Χρήστο Δερμεντζόπουλο, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργείου Υγείας, τα νησιά αποτελούν τον πιο αδύναμο κρίκο του Ε.Σ.Υ., και το άνοιγμα του τουρισμού κρύβει ενδεχομένως πολλά απρόοπτα.

Ειδικότερα, στο πλήρωμα ασθενοφόρου στο ΚΥ Σαμοθράκης απομένουν (εξαιτίας μετατάξεων-απολύσεων-παραιτήσεων) μόλις τρεις εργαζόμενοι. Αποτέλεσμα της άνω χρονίζουζας πλέον κατάστασης, είναι πως για την κάλυψη των υφιστάμενων κενών του προγράμματος να απαιτείται από κάθε υπάλληλο να εργάζεται καθ’ υπέρβαση κάθε νόμιμου ωραρίου που προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις.


Όπως επισημαίνεται στη συνέχεια στην επιτολή, καθίσταται σαφές ότι με το υπάρχον προσωπικό, σύμφωνα με το νόμιμο ωράριο εργασίας, δε δύναται να καλυφθεί καμία νυχτερινή βάρδια (από τις 23:00 μέχρι τις 7:00). Εξαιτίας της κατάστασης, το ΚΥ Σαμοθράκης απαιτεί την άμεση επάνδρωση του πληρώματος ασθενοφόρου με δύο ακόμη άτομα.

Όπως αναφέρεται άλλωστε στην επιτολή, στο νησί της Σαμοθράκης διαμένουν περίπου 3.000 κάτοικοι, ενώ κατά τη θερινή περίοδο ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται. Επιπλέον, επειδή δεν υπάρχει βάση ΕΚΑΒ στην περιοχή, το ασθενοφόρο του ΚΥ καλύπτει όλα τα επείγοντα περιστατικά. Ως εκ τούτου, δε δύναται να καλυφθούν τα κενά του προγράμματος από το πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, μια τακτική που εφαρμόζεται σε μια πλειάδα Κέντρων Υγείας στην ηπειρωτική χώρα.


Ακόμη, εκτός από τις ελλείψεις προσωπικού πληρώματος ασθενοφόρου στο ΚΥ, εμφανίζεται σοβαρή έλλειψη ιατρικού προσωπικού, μικροβιολογικού εργαστηρίου, διοικητικού υπαλλήλου, υπαλλήλων τμήματος καθαριότητας και γενικών καθηκόντων.

Καταλήγοντας, η επιστολή εξηγεί πως για να επιτευχθεί η ομαλή λειτουργία του ΚΥ Σαμοθράκης σε 24ωρη βάση, απαιτείται επείγουσα πρόσληψη μόνιμου ή επικουρικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για πρόσληψη δύο Γενικών Ιατρών, ενός Παιδιάτρου και, όπως προαναφέρθηκε, δύο Υπαλλήλων για το πλήρωμα του ασθενοφόρου.

Οργανικές ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης
evros24gr


26 Ιουν 2020

Πηγή: evros24.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews