ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/6/20

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ-ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΕΚΑΒΤετάρτη, 10 Ιουνίου 2020
EKABNews                 


Αθήνα 10/06/2020
Αρ. πρωτ.: 328


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ-ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΕΚΑΒ

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κο Βασίλη Κοντοζαμάνη πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του σωματείου με θέμα το άρθρο 2 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας «σύναψη συμβάσεων χρήσης αεροσκαφών για την διενέργεια αεροδιακομιδών ασθενών από το ΕΚΑΒ», για χρονικό διάστημα μέχρι 30/9/2020 λόγω αυξημένων αναγκών που ενδέχεται να προκύψουν κατά την τουριστική περίοδο αποτέλεσμα της υγειονομικής κρίσης.
Για άλλη μια φορά καταθέσαμε την διαχρονική πρόταση μας για την σύσταση πανελλαδικού πτητικού φορέα από το ΕΚΑΒ. Η ασφάλεια των πτήσεων και ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΚΑΒ είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτοι όροι.  Είναι νωπή ακόμη η μνήμη μας από τα δυστυχήματα των πτητικών μέσων του ΕΚΑΒ τα οποία είχαν παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρεία. Θρηνήσαμε 14 νεκρούς.
Εκφράσαμε την αντίθεση μας στην διάθεση πτητικών μέσων (αεροσκάφη) από ιδιώτες έστω και για προσωρινό διάστημα (έως 30.09.2020 όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο) για τις αεροδιακομιδές ασθενών.
Ο Υφυπουργός Υγείας επικαλέστηκε την υγειονομική κρίση COVID-19 και την ανεπάρκεια δημόσιου πτητικού μέσου για την ψήφιση του σχετικού άρθρου με σκοπό την διάθεση αεροσκάφους στο ΕΚΑΒ  μέσω δωρεάς ή ενοικίασης ή επίταξης για την διενέργεια αερομεταφορών.
Χαρακτήρισε προσωρινή αυτή την λύση λόγω της έκτακτης κατάστασης και διαβεβαίωσε ότι με το πέρας της κρίσης και της διάθεσης πτητικών μέσων (αεροσκάφη) από την Πολεμική Αεροπορία, οι Αεροδιακομιδές  ΕΚΑΒ θα επανέλθουν στο καθεστώς που ισχύει μέχρι σήμερα.
Ανάλογη δέσμευση θα γίνει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.
Το Σωματείο θα πραγματοποιήσει έκτακτο ΔΣ αύριο Πέμπτη και ώρα 07:00 με θέμα «Αεροδιακομιδές ΕΚΑΒ» προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση επί του θέματος.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews