ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/6/20

Παραδίδονται οι δύο κλωβοί αρνητικής πίεσης στο ΕΚΑΒ από την Περιφέρεια Νοτίου ΑιγαίουΣάββατο, 6 Ιουνίου 2020
EKABNews                 

Παραδίδονται οι δύο κλωβοί αρνητικής πίεσης στο ΕΚΑΒ
dimokratiki.gr

Στην Αθήνα βρίσκονται από προχθές και αναμένεται να παραδοθούν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου άμεσα στο ΕΚΑΒ για την κάλυψη των αυξημένων υπηρεσιακών του αναγκών και την ενίσχυσή του, δύο κλωβοί αρνητικής πίεσης, εξοπλισμός απαραίτητος για τη διακομιδή από τα νησιά ασθενών με κορωνοϊό ή άλλο λοιμώδες νόσημα.

Η σχετική προμήθεια τέθηκε σε προτεραιότητα από την Περιφέρεια και διεκπεραίωσε η ροδίτικη εταιρεία INEMA – Πιπίνος και ΣΙΑ ΕΕ.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το ΕΚΑΒ διαθέτει μόνο μία κάψουλα αρνητικής πίεσης για τις διακομιδές και αεροδιακομιδές σε όλη την Ελλάδα και στις σημερινές συνθήκες κρίνεται απολύτως απαραίτητη, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος μόλυνσης του αεροσκάφους και του πληρώματος, με συνέπεια να πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες, αποδυναμώνοντας το ήδη ελλιπές προσωπικό.

Εκτός των άλλων η κάψουλα αρνητικής πίεσης προστατεύει τον ασθενή από τις δύσκολες συνθήκες μιας αεροδιακομιδής.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα των εργαζομέων στο ΕΚΑΒ Αλέξη Κιτσόπουλο το ΕΚΑΒ είχε προμηθευτεί την μία κάψουλα αρνητικής πίεσης την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 προκειμένου να καλυφθεί το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Εμπολα, SARS, φυματίωσης κ.α.

Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 16 χρόνια και εν μέσω της πανδημίας να αναζητηθούν λύσεις ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε αεροδιακομιδές ασθενών.

Ένας ασθενής με λοιμώδες νόσημα δε μπορεί να διακομισθεί με ελικόπτερο ή αεροπλάνο χωρίς να έχει τοποθετηθεί στην κάψουλα αρνητικής πίεσης διότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος μόλυνσης του αεροσκάφους και του πληρώματος. Εάν μολυνθούν θα βγουν σε καραντίνα και εκτός υπηρεσίας για 14 ημέρες. Αυτό θα είναι καταστροφή γιατί δεν διαθέτουμε πολλά πληρώματα αεροδιακομιδών. Εκτός των άλλων η κάψουλα αρνητικής πίεσης προστατεύει τον ασθενή από τις δύσκολες συνθήκες μιας αεροδιακομιδής. Προστατεύει το νοσηλευτικό προσωπικό και το πλήρωμα και είναι απολύτως απαραίτητες.

Πηγή: dimokratiki.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews