ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/6/20

Προσωπικό ΕΚΑΒ: Μας στέλνουν για μεταφορές σε ιδιωτικά κέντρα, μπαίνουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές


Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020
EKABNews

Προσωπικό ΕΚΑΒ: Μας στέλνουν για μεταφορές σε ιδιωτικά κέντρα, μπαίνουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές
tvxs.gr

 

Σε αποχή από δευτερογενείς μεταφορές (όπως εξιτήρια, επανεξετάσεις, επιστροφές από ΤΕΠ, διακομιδές από και προς ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα) προχωρά το προσωπικό του ΕΚΑΒ από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιουνίου και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σε σχετικό εξώδικο που απέστειλαν προς τη διοίκηση, αλλά και τους υπουργούς Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών, επισημαίνουν ότι οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση λόγω της εμμονής να δίνονται εντολές στα πληρώματα-διασώστες του ΕΚΑΒ  να εκτελούν μεταφορές για εξέταση από Νοσοκομεία προς Ιδιωτικά εργαστήρια – Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα. Το αποτέλεσμα  είναι αφενός να εξυπηρετούνται συμφέροντα ιδιωτών, αφετέρου να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να γεννώνται κίνδυνοι διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν δίνονται εντολές σε διασώστες- πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ να εκτελούν αλλότρια καθήκοντα, για την ικανοποίηση των «αναγκών» άλλων ΝΠΔΔ (και όχι του ΕΚΑΒ) -δηλαδή Νοσοκομείων.

Τέλος, όπως σημειώνουν  παρά την παρέλευση εξαμήνου, δεν υπήρξε η καταβολή της απαιτούμενης δαπάνης για την αγορά ατομικών μέσων προστασίας.

Δημοσιεύτηκε 24/06/2020

Πηγή: tvxs.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews