ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/6/20

Σε τριτοκοσμικές συνθήκες οι διασώστες του ΕΚΑΒ Σάμου
Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
EKABNews                 

Σε τριτοκοσμικές συνθήκες οι διασώστες του ΕΚΑΒ Σάμου
samos24.gr

Από την δημιουργία του, το παράρτημα του ΕΚΑΒ στη Σάμο ήταν προβληματικό.  Η ανησυχία και η ανασφάλεια μονίμων κατοίκων είναι μεγάλη και ασφαλώς εύλογη.
Διασώστες του ΕΚΑΒ Σάμου.Οι άνθρωποι που τρέχουν μέρα νύχτα στο κάθε πρόβλημα, σε κάθε σήμα για βοήθεια.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ Σάμου ,σήμερα, φιλοξενούνται σε τριτοκοσμικές συνθήκες σε κοντέινερ στον αύλειο χώρο του τμήματος αγροτικής ανάπτυξης στη περιοχή της Αγίας Ειρήνης.

Από την δημιουργία του, το παράρτημα του ΕΚΑΒ στη Σάμο ήταν προβληματικό.

Στις περισσότερες βάρδιες, υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο για να καλύψει ολόκληρο το νησί με αποστάσεις που φτάνουν και τα 70 χιλιόμετρα και με δύσκολο οδικό δίκτυο.

Από τις 29 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις διασωστών αυτή τη στιγμή στο παράρτημα του ΕΚΑΒ στο νησί μας υπηρετούν μόλις 9 άτομα.Οι Σαμιώτες όλα αυτά τα χρόνια έχουν θρηνήσει πολλές ανθρώπινες ζωές εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσων του παραρτήματος του ΕΚΑΒ.

Ευελπιστούμε με την επίσκεψη του υπουργού υγείας στη Σάμο, ο κ. Κικίλιας ,να δώσει ένα τέλος στο να μην κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές αλλά και οι διασώστες να εργάζονται με ανθρώπινες συνθήκες. Καθίσταται αναγκαία η κρατική μέριμνα ώστε να εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό και να υπάρξει πλήρης προνοσοκομειακή βοήθεια για όλους τους πολίτες.

Η στελέχωση του ΕΚΑΒ σε τουριστικές περιοχές ,όπως η Σάμος, δεν θα πρέπει να αποτελεί μόνο κορυφαία προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία, αλλά και για την εικόνα της χώρας απέναντι στους επισκέπτες της.

Δημοσιεύτηκε 02/06/2020

Πηγή: samos24.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews