ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/6/20

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ: Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί τις Αεροδιακομιδές ΕΚΑΒΠέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
EKABNews                 


03.06.2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί τις Αεροδιακομιδές ΕΚΑΒ

Δυστυχώς για το ΕΚΑΒ και τους εργαζόμενους επαληθευτήκαμε. Με ανακοίνωση (Σχετικά  με την επαπειλούμενη αλλαγή καθεστώτος στις  Αεροδιακομιδές ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ 29/05/2020)  αναφερθήκαμε σε διαρροές από σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας και δημοσιεύματα που μίλαγαν για αδυναμία διάθεσης αεροσκαφών από την Πολεμική Αεροπορία και επιχειρούμενη αλλαγή καθεστώτος στις Αεροδιακομιδές ΕΚΑΒ. Αποτελούσαν άλλωστε ανέκαθεν προσοδοφόρο έργο για τους ιδιώτες.
Με πρόσχημα την αντιμετώπιση και μεταφορά πιθανών κρουσμάτων CONID-19 από τα νησιά το καλοκαίρι η κυβέρνηση κατέθεσε σχέδιο νόμου στο οποίο περιέχεται η χρήση αεροσκαφών μέσω μίσθωσης από το ΕΚΑΒ. Αρχικά η δυνατότητα αυτή δίνεται μέχρι την 30η.9.2020. «Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» όμως.
Η Πολεμική Αεροπορία και το ΕΚΑΒ εγγυήθηκαν τόσα χρόνια την ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων καθώς και τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΚΑΒ. Έχουμε πληρώσει άλλωστε βαρύ τίμημα.
Η υγειονομική κρίση απέδειξε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα του Δημοσίου Συστήματος Υγείας κάτι για το οποίο «φωνάζουμε χρόνια». Η αντιμετώπιση της από του δημόσιους φορείς έγινε με απόλυτη επιτυχία. Την ίδια στιγμή οι ιδιώτες κρύβονταν. Τώρα που μυρίστηκαν κέρδη βγήκαν από το καβούκι τους και τα διεκδικούν.
Καλούμε τους εργαζόμενους και το σωματείο να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και τους Υπουργούς Υγείας για τις μεθοδεύσεις που επιχειρούν. Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί, έστω και προσωρινά, τις Αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ και συνέχιση του υφιστάμενου πλαισίου συνεργασίας Υπουργείου Υγείας-Ένοπλων Δυνάμεων.


Δείτε στο EKABNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews