ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/6/20

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ στα Χανιά στον οποίο έδωσαν συγχαρητήρια κάτοικοιΣάββατο, 13 Ιουνίου 2020
EKABNews

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ στα Χανιά στον οποίο έδωσαν συγχαρητήρια κάτοικοι
flashnews.gr

Πάλεψε επί ώρα να ηρεμήσει και να ακινητοποιήσει τραυματία από πτώση


Δεν είναι λίγα τα δύσκολα περιστατικά που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ στην Κρήτη, στην προσπάθειά τους να σώσουν ζωές.

Ένα τέτοιο περιστατικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει σήμερα το ΕΚΑΒ στα Χανιά, όταν ένας 20χρονος νεαρός άνδρας έπεσε από διπλή σκάλα πολυκατοίκιας καταλήγοντας στο πάτωμα με σοβαρό τραύμα στον αυχένα του.

Στον τόπο του συμβάντος κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να φτάνουν στο σημείο και να ενεργούν άμεσα.

Ωστόσο, ο νεαρός από την πτώση του φέρεται να υπέστη σοκ που του προκάλεσε υπερδιέγερση με αποτέλεσμα να μην είναι είναι συνεργάσιμος με τον διασώστη που προσπαθούσε να τον ακινητοποιήσει, να σταθεροποιήσει τον λαιμό του και να τον τοποθετήσει στη σανίδα ώστε να μεταφερθεί με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.
Ο διασώστης του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Μουστεράκης προσπαθούσε επί 25 λεπτά να ηρεμήσει τον νεαρό, να του τοποθετήσει κολάρο και να τον ακινητοποιήσει στο φορείο. Μετά από υπερβάλλουσα προσπάθεια ο διασώστης κατάφερε να τοποθετήσει με ασφάλεια και ακίνητο τον τραυματία, στη σανίδα ώστε να μεταφερθεί με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η ένταση που υπήρξε με τον 20χρονο που βρισκόταν σε σοκ και τις αλλεπάλληλες προσπάθειες του διασώστη Παναγιώτη Μουστεράκη να τον καθησυχάσει και να μπορέσει να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, που όταν αυτό επετεύχθη κάτοικοι όχι μόνο τον συνεχάρησαν αλλά ζήτησαν και το όνομά του για να τον συγχαρούν ονομαστικά και στην υπηρεσία του.

Η δουλειά των διασωστών του ΕΚΑΒ πέρα από νευραλγική και καθοριστική για τη ζωή όλων, είναι πάρα πολλές φορές δύσκολη καθώς οι "εκαβίτες" καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλές φορές εμπόδια και δυσκολίες οι οποίες σπάνια γίνονται γνωστές και προβάλλονται.


Πηγή: flashnews.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews