ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/6/20

Κορονοϊός: Προς συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ο ΕΟΔΥ για τεστ στα νησιά
Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020
EKABNews                 

Κορονοϊός: Προς συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ο ΕΟΔΥ για τεστ στα νησιά
healthreport.gr

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Με τον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να συνεργασθεί ο ΕΟΔΥ προκειμένου να πραγματοποιεί εργαστηριακούς ελέγχους σε τουρίστες που θα φθάνουν στα νησιά το επόμενο διάστημα και ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Εξάλλου η άφιξη των ξένων τουριστών στις νησιωτικές περιοχές της χώρας μας χωρίς τεστ για τον κορονοϊό, προβληματίζει από την πρώτη στιγμή τους ειδικούς του ΕΟΔΥ αλλά και τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας.Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr ο ΕΟΔΥ ήρθε σε επαφή με διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα προκειμένου να διαπιστώσει τι δυνατότητα έχουν να διεξάγουν τεστ και σε ποιες ποσότητες.

Η σχετική επιστολή εστάλη πριν λίγα 24ωρα σε δεκάδες διαγνωστικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσες συνεργασίες θα χρειασθούν για να καλυφθούν οι εργαστηριακοί έλεγχοι που πιθανώς να πρέπει να διεξαχθούν την καλοκαιρινή περίοδο.Όπως φαίνεται τα 20 διαγνωστικά συστήματα που θα τοποθετηθούν σε διάφορα νησιά, δεν επαρκούν στην περίπτωση που υπάρξουν πολλά ύποπτα κρούσματα μέσα στο καλοκαίρι. Εξάλλου δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη σε Κέντρα Υγείας ή νοσοκομεία διαφόρων νησιωτικών περιοχών παρότι 15 Ιουνίου ανοίγει τουριστικά η Ελλάδα σε 29 χώρες.

Ήδη πάντως οι ειδικές ομάδες του ΕΟΔΥ σαρώνουν τα νησιά για να πραγματοποιήσουν ελέγχους στους νησιώτες πριν την άφιξη των τουριστών, για να πιστοποιηθεί ότι οι κάτοικοι δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «ΕΟΔΥ: Εξετάσεις για Covid-19 σε 16 νησιά του Αιγαίου»

Στο μεταξύ όμως προετοιμάζονται και τα νοσοκομεία που θα αναλάβουν να νοσηλεύσουν πιθανά περιστατικά κορονοϊού στα νησιά στην πρώτη φάση τουλάχιστον. Αν κριθεί απαραίτητο οι ασθενείς θα μπορούν να μεταφερθούν είτε στην Ηπειρωτική Ελλάδα είτε και στη Αθήνα, εάν πρόκειται για σοβαρές περιπτώσεις της λοίμωξης.

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews