ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/6/20

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020
EKABNews
 
18.06.2020


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

Από τα χειροκροτήματα, τα ευχαριστήρια και τους επαίνους που δεχόμασταν καθημερινά για την αντιμετώπιση του πρώτου κύματος πανδημίας COVID 19 από το ΕΚΑΒ κ το Δημόσιο Σύστημα Υγείας προσγειωθήκαμε απότομα στην πραγματικότητα. «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»
Τα κυβερνητικά κυρίως στελέχη δεν πήραν το μάθημα τους και επιμένουν στην ιδιωτικοποίηση παρεχόμενων υπηρεσιών στην υγεία. Έστω και αν στην περίπτωση μας είναι προσωρινή. Το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε και για το οποίο φέρουν την ευθύνη η νυν αλλά και η προηγούμενη Κυβέρνηση οδήγησε στην  επιχειρούμενη σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για την διάθεση αεροσκάφους για τις αεροδιακομιδες. Δεν χρειάστηκε καν η νομοθέτηση του καθώς είχαν φροντίσει ήδη από το 2016. Είμαστε οι πρώτοι που το αναδείξαμε και ενεργήσαμε μεθοδευόμενα για την αποτροπή της σύμβασης. Η μάχη όμως δεν χάθηκε. Εν αναμονή της δωρεάς στο ΕΚΑΒ του ΙΣΝ  (2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη) επιμένουμε στην λύση της επίταξης την οποία εμείς ρεαλιστικά προτείναμε και υιοθετήθηκε και από την ΠΟΕΔΗΝ. Καμία ανανέωση δυνατότητας σύμβασης μετά τις 30.9.2020. Ζητάμε την σύσταση πτητικού φορέα από το ΕΚΑΒ.
Το ίδιο έργο το είδαμε λίγο νωρίτερα με το επικουρικό προσωπικό. Το έδαφος ήταν στρωμένο  όταν το ΕΚΑΒ για πρώτη φορά στην ιστορία του άρχισε να  κάνει συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω ΟΑΕΔ, ΕΟΔΥ, ΥΠΕ κλπ. Αντί να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ θα υπογραφούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οι ανάγκες όμως για προσωπικό είναι μόνιμες και διαρκείς. Ζητάμε την πρόσληψη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού και όχι εργαζόμενους δύο ταχυτήτων.

Συνάδελφοι,
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέσα από το σωματείο που για εμάς αποτελεί θεσμό και το σεβόμαστε. Επισημαίνουμε τα προβλήματα που έχουμε και ζητάμε την άμεση επίλυση τους.  Τα μεταφέρουμε στους Υπουργούς, στα πολιτικά κόμματα και στην Βουλή γιατί τα μεγάλα θέματα είναι πρωτίστως πολιτικά και εκεί θα δοθούν οι λύσεις. Τίποτα δεν θεωρούμε δεδομένο μέχρι την νομοθέτηση του. Καθώς ακόμη και οι επανειλημμένες δημόσιες δεσμεύσεις, κάποιες από τις οποίες η παράταξη μας τις προκάλεσε,  που έγιναν από τον Υπουργό Υγείας κο Κικίλια για τον «διακριτό ρόλο» των διασωστών που εργάζονται στα επείγοντα με την μορφή επιδόματος αλλά και την αυστηροποίηση των ποινών για όσους βιαιοπραγούν εναντίον μας δεν υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα. Σε περίπτωση που έχουμε και αλλαγή Υπουργού σύμφωνα με δημοσιεύματα…… Όλα μπορεί να ξεχαστούν!
Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε πια για την αναγκαιότητα ένταξης μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. πέραν του κορωνοϊού είμαστε διαρκώς εκτεθειμένοι σε λοιμώδη νοσήματα. Η φημολογούμενη ένταξη μας δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Διεκδικούμε την ένταξη μας εδώ και τώρα στα ΒΑΕ με ειδικό καθεστώς για το προσωπικό του ΕΚΑΒ (25 έτη στα επείγοντα-58 ετών στην σύνταξη) χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές στην αναγνώριση του πρότερου ασφαλιστικού μας βίου. 
Η επιτροπή για τον επανακαθορισμό του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας πρέπει να παραδώσει πόρισμα μέχρι το τέλος αυτού του μήνα. Όλα δείχνουν ότι θα πάμε για άλλη μια  παράταση. Η ίδια πολιτική εδώ και 2 χρόνια. Οι προηγούμενοι δεν προλάβανε και οι νυν δεν θέλουν να επωμιστούν πιθανόν κόστος. Διεκδικούμε τον διπλασιασμό κ την οριστική επίλυσή του.
Οι διαγωνισμοί για την προμήθεια νέων ασθενοφόρων πρέπει να ολοκληρωθούν με κάθε τρόπο. Η ανανέωση του συνόλου του στάλου μας πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο.
Το επόμενο κύμα της πανδημίας είναι προ των πυλών. Η πολύ καλή διαχείριση της πρώτης φάσης εκ μέρους μας  πρέπει να συνεχιστεί. Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας πρέπει να αυξηθούν. Να συνεχιστεί η απολύμανση των ασθενοφόρων. Τα τεστ στους εργαζόμενους πρέπει επιτέλους να ξεκινήσουν. Να σχεδιαστεί η εκ περιτροπής εργασία.

Περιμένοντας τις υπογραφές Σταϊκούρα
Η στολή νομοθετήθηκε όπως ακριβώς την θέλαμε και αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση για τον χώρο μας. Η καθυστέρηση όμως στην έκδοση ΚΥΑ είναι μεγάλη και αδικαιολόγητη. Το ίδιο συμβαίνει και με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού. Μας πάνε από μέρα σε μέρα. Επιτέλους ο Υπουργός Οικονομικών πρέπει να δώσει λύση στην ανεπάρκεια υπηρεσιακών παραγόντων υπογράφοντας τις ανάλογες αποφάσεις.

Συνάδελφοι,
Εμείς θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε υπεύθυνα για κάθε θέμα που μας αφορά. Στηρίζουμε το σωματείο όσο είμαστε στο προεδρείο και καθορίζουμε τις εξελίξεις στον χώρο μας. Σεβόμαστε τους θεσμούς και την εργασία μας. Δεν κάνουμε μικροκομματικά παιχνίδια εντυπώσεων εν όψη εκλογών τον Οκτώβριο που λήγει η θητεία μας. Δεν θα αλλάξουμε την υπεύθυνη διαχρονική στάση μας. Γιατί δεν μας αφορά «ποιός κυβερνάει αλλά πώς κυβερνάει».
Όσο κ αν προσπαθούν να  μας ταυτίσουν με την νυν κυβερνητική συντηρητική παράταξη, όσο κ αν προσπαθούν να μας σπιλώσουν με κάθε είδους ανώνυμα, κακογραμμένα, προσβλητικά δημοσιεύματα και πικρόχολα σχόλια δεν θα μπούμε στην διαδικασία ανάλογων απαντήσεων. Δεν ανησυχούμε γιατί ο χώρος του ΕΚΑΒ είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι. Έχουμε διαχρονική παρουσία κ πορεία. Είμαστε πάντα  μπροστάρηδες στις κινητοποιήσεις.
Οι εργαζόμενοι θα μας κρίνουν για άλλη μια φορά για την συνέπεια, την ικανότητα και την αγωνιστικότητά μας.
Δείτε στο EKABNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. Βλέπω μόνο λόγια για την στολή έφτασε Ιούνιος και πάμε για Ιούλιο και έχει ο θεός και φως δεν υπάρχει για να δούμε πότε θα κάνετε κάτι πουθεναδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν το κράτος εισπράξει ολα τα χρήματα από την φορολογία εισοδήματος μπορεί να τα πάρεις . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews