ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/6/20

Χαλκιδική: Ανοιχτή «πληγή» που «αιμορραγεί» η έλλειψη ασθενοφόρωνΚυριακή, 7 Ιουνίου 2020
EKABNews                 

Συνέντευξη ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Παλαιολόγου

Χαλκιδική: Ανοιχτή "πληγή" που "αιμορραγεί" η έλλειψη ασθενοφόρων
seleo.gr

Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι, λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, η έλλειψη ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, στη Χαλκιδική.

Όπως δηλώνει στο Seleo.gr ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Παλαιολόγου η έλλειψη των ασθενοφόρων και του προσωπικού στην περιοχή της Χαλκιδικής είναι μία ανοιχτή «πληγή» που συνεχίζει να «αιμορραγεί».

«Σήμερα στην Χαλκιδική υπηρετούν 28 μόνιμοι διασώστες και αν έρθουν και κάποιοι επικουρικοί ίσως φτάσουμε τους 35. Άρα με αυτό το πλήρωμα θα μπορέσουμε να βγάλουμε τρία ασθενοφόρα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και όχι φυσικά για όλες τις βάρδιες. Δεν μπορούν να καλυφθούν οι 24ωρες βάρδιες με 30-35 άτομα» εξηγεί ο κ. Παλαιολόγου.

Μία ανάσα πριν την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, ο ίδιος τονίζει πως «εμείς σαν Σωματείο για το συγκεκριμένο θέμα φωνάζουμε και έχουμε προσπαθήσει να κινητοποιήσουμε και τον τοπικό πληθυσμό, τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και καταστημάτων, γιατί όλοι εξαρτόμαστε από το ασθενοφόρο, όπως επίσης όταν θα έρθει ο τουρίστας και δεν θα υπάρχει διαθέσιμο για να εξυπηρετηθεί. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε καταφέρει να επουλώσουμε αυτή την ανοιχτή "πληγή" της Χαλκιδικής».

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου επισημαίνει πως για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει η Χαλκιδική να είναι αυτόνομη όσον αφορά τα ασθενοφόρα και να μη χρειάζεται τη συνδρομή από τη Θεσσαλονίκη. «Χρειάζονται, το λιγότερο, πέντε ασθενοφόρα τον χειμώνα και 10 τουλάχιστον για το καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει 110 διασώστες, τους οποίους δε θα τους "δούμε" ποτέ».

Δημοσιεύτηκε 06/06/2020

Πηγή: seleo.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews