ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/6/20

Ποια νοσοκομεία θα υποδεχθούν στις διακοπές τα πιθανά κρούσματα κορονοϊούΠαρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
EKABNews                 

Ποια νοσοκομεία θα υποδεχθούν στις διακοπές τα πιθανά κρούσματα κορονοϊού
healthreport.gr

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Η χώρα ανοίγει σταδιακά για τους τουρίστες, τόσο τους Έλληνες όσο και αυτούς του εξωτερικού, αφού στις 15 Ιουνίου επισήμως πολίτες από 29 χώρες θα μπορούν να ταξιδέψουν στην πατρίδα μας αεροπορικώς.

Οι υγειονομικές αρχές είναι επί ποδός εδώ και καιρό, ενώ πλέον εστιάζουν στην προετοιμασία των νοσοκομείων που θα υποδεχθούν πιθανά κρούσματα του κορονοϊού.
Τη διαδικασία θα κληθούν από τη πρώτη στιγμή να διεκπεραιώσουν οι γιατροί που θα συμβληθούν με ξενοδοχεία για να αναλάβουν την υγειονομική επιμέλεια. Γι αυτό και ο ΕΟΔΥ έχει δώσει λεπτομέρειες οδηγίες για το τι θα πρέπει να κάνουν οι ιδιώτες γιατροί. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «ΕΟΔΥ: Τι πρέπει να κάνουν οι γιατροί στα ξενοδοχεία των νησιών αν εντοπίσουν ύποπτο κρούσμα με κορονοϊό»Στο μεταξύ όμως προετοιμάζονται και τα νοσοκομεία που θα αναλάβουν να νοσηλεύσουν πιθανά περιστατικά κορονοϊού στα νησιά στην πρώτη φάση τουλάχιστον. Εάν κριθεί απαραίτητο οι ασθενείς θα μπορούν να μεταφερθούν είτε στην Ηπειρωτική Ελλάδα είτε και στη Αθήνα, εάν πρόκειται για σοβαρές περιπτώσεις της λοίμωξης covid-19.

Βασικά νοσοκομεία που αποτελούν πυλώνες της νησιωτικής χώρας είναι:

Το νοσοκομείο της Λέσβου που διαθέτει 5 κλίνες ΜΕΘ, το νοσοκομείο της Σάμου με 6 κλίνες ΜΕΘ, της Ζακύνθου με 3 κλίνες ΜΕΘ, της Κέρκυρας με 5 κλίνες ΜΕΘ και της Ρόδου με 10 κλίνες ΜΕΘ.Τα νοσοκομεία αυτά θα αξιοποιηθούν για τη νοσηλεία των σοβαρών περιστατικών στην περίπτωση που προκύψουν με την άφιξη του τουριστικού κύματος.
Σημαίνοντα ρόλο θα παίξει και το Νοσοκομείο Λευκάδας από όπου τα κρούσματα εάν είναι σε σοβαρή κατάσταση, θα κατευθύνονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείων Ιωαννίνων που είναι και ανάμεσα στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό.

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews